Totalul afișărilor de pagină

marți, 26 martie 2013

Visul scris cu aripile gândului de Liviu Alexa

                                     
                           




    Cartea este un vis scris cu aripile gândului. Cititorul devine astfel un înaripat ce se înalţă încet spre bolta slovelor.


   Mi-ar plăcea enorm să reuşesc din cînd în cînd nişte versuri pe care să le pot savura. Să le pot lăsa să aştepte, în cap sau pe-o bucată de hîrtie, atît cît e nevoie ca să se-nchege poemul în jurul lor. Apoi, cînd s-ar aduna suficiente, să le pun împreună într-un volum, să le ordonez frumos, să aleg titlul, să am de unde alege cînd citesc la lecturi, în funcţie de tipul de public.
Din păcate, n-am putut lucra niciodată aşa,n-am talentul necesar si rabdarea...las pe altii sa finalizeze aceasta intorcheata arta a poeziilor, această plăcere greu de contracarat..prea puţin inţeleasă şi savurată de public...
     Astăzi mi-aş dori sa dezbatem un subiect oarecum tabu,zic eu,pentru că la noi este încă ceva nou...poezia cu dulci stropi de erotism. Dincolo de cuvinte care îi fac pe cei pudici sa roseasca si pe ipocriti sa arunce cu piatra, poezia erotica exprima in esenta frumusetea, placerea si intensitatea actului sexual, oferindu-le unora prilej de fantezii ce tanjesc a fi puse in practica, iar altora o satisfactie dincolo de placerea carnala.Dar ce reprezinta cu adevărat? Vulgaritate cosmetizata sau arta neinteleasa?Pentru mulţi este greu de ales...dar şi mai greu de înţeles frumuseţea poeziei, indiferent de conotaţiile ei mai mult sau mai puţin ordodoxe....
     Erotismul, controversat si ocolit din aceasta cauza, va atrage intotdeauna tocmai prin "calitatea" de a fi un subiect tabu, de a fi marul interzis. Ce ne facem insa, daca ii permitem accesul in cotidian prin orice cale sau forma posibila? Nu riscam oare ca erotismul sa isi piarda savoarea odata cu ridicarea valului de pudoare ce il inconjoara?
Poezia erotica nu va fi, probabil, niciodata un subiect uzual de conversatie, cum a fost, de exemplu, recent, volumul "Mananca, roaga-te, iubeste", de Elizabeth Gilbert. Iti poti imagina o societate in care raspunsul la intrebarea ce ai mai citit in ultima vreme sa fie un volum de poezii erotice? Cum ar fi sa te intalnesti cu un coleg si sa discutati despre cum este descris organul sexual femeiesc sau barbatesc in cutare si cutare poezie a unui autor indragit de versuri erotice, fara a fi judecati sau priviti dezaprobator? Absurd, banuiesc ca vor raspunde prompt multi dintre cei care citesc aceste randuri.
    Cu toate acestea, poezia erotica merita macar o sansa, pentru ca exprima fascinatia unirii dintre barbat si femeie, iar unele versuri iti taie pur si simplu rasuflarea.Cartea lui Liviu Alexa, intitulată sugestiv ,, Cum să ai orgasm in 3,5 paşi- Vulvonerabilitate,, este un exemplu perfect de o colectie clară de poezii cu tentă sexuală,care  se apropie foarte mult de lumea in care traim, lumea adolescentilor, liceenilor, studentilor şi nu numai...Ca un joc de aparenţe şi subtilităţi, cu cel mai autentic fior orphic şi cu sonuri ce parcă vin din înălţimile celeste,asa vad eu cartea lui Liviu Alexa,puritatea rostirii şi autenticitatea sentimentului transpus artistic în tonuri cât se poate de vii şi subtile, ca şi măiestria limbajului relevă  un personaj care cultivă estetica sublimului, a frumosului în stare pură, ceea ce justifică menirea artei sale, aceea de a îmbucura sufletul şi inima, ca un prinţ al unduirilor deluroase.Poetul scrie -sunt plecat să mă caut.m am pierdut Şi n am nicio dovadă că-s al nimănui-cu alte cuvinte – el  este prizonier din iubire amestecată cu lumea modernă, neîndurătoare cu cei sentimentali şi orbiţi de sentimente nobile,sincere.(Poetul Apple)
         O sumedenie de poeziisuperbe, aflate în tonul caracteristic poetului , dau farmec şi întregesc temele principale ale volumului.Ele sunt scrise într-un limbaj deosebit de expresiv,unde unitatea se înfăptuieşte unic, cu o muzicalitate specifică,subliinând instabilitatea, nestatornicia, caracterul schimbător, o anumită perversitate, o tehnică a seducţiei prin disimulare, toate specifice cuplului modern.


Vă recomand cartea,daca sunteţi fanii genului,este interesantă,plina de trăiri intense si evenimente regăsite în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi.


Hugs!!!

Niciun comentariu: