Totalul afișărilor de pagină

joi, 14 martie 2013

Un vis devenit realitate: am slabit corect!!!!

     Un subiect inca tabu...“Slăbirea” … Ce îţi spune cuvântul ăsta? Te duce cu gândul la o dietă extrem de strictă, aşa-i? Indiferent că eşti fată sau băiat, sunt aproape convins că ai trecut cel puţin o dată în viaţa printr-o perioadă de slăbire.
   “Cum slăbesc?” 
Este întrebarea cea mai frecventă, care apare mai ales în rândul doamnelor şi domnişoarelor, dar nici domnii nu se feresc să pună întrebarea asta. În general, problema slăbitului este prost înţeleasă şi prost văzută de majoritatea oamenilor aflaţi în căutarea unei siluete perfecte, dar mai trist este faptul că e şi prost transmisă de o mare parte dintre nutriţioniştii de pe la noi şi de o mare parte dintre instructorii de fitness români.
Astăzi îmi propun să vă motivez să slăbiţi sănătos, să vă fac să înţelegeţi că a slabi nu înseamnă a ţine diete draconice.În prima fază, mă adresez tinerelor domnişoare care au impresia că sexy înseamnă să fii un model slăbănog, fără culoare şi cu oasele la vedere. Slabă nu înseamnă FIT, slabă nu înseamnă SEXY. Încetaţi cu înfometarea! Încetaţi cu încercarea diferitelor diete minune! Nu rezolvaţi nimic dacă vă înfometaţi! Tot ceea ce câştigaţi este o boală în plus.
O femeie (prea) slabă nu arată deloc bine. O femeie grasă nu arată deloc bine. O femeie (prea) musculoasă nu arată deloc bine. Este vorba despre echilibru.
Nu vreau să se simtă nimeni jignit, dar pot spune cu mâna pe inimă că s-a creat un cerc vicios între cei care ţin dietă, nutriţionişti şi farmacişti.
Sunt foarte puţini nutriţionişti la noi care să fie nutriţionişti în adevăratul sens al cuvântului. În majoritatea cazurilor se acţionează cam aşa:
– cât vrei să slăbeşti?
– păi aş vrea 10 kilograme în o lună, că apoi am o nuntă …
– aha, ai nevoie de un deficit caloric de X calorii, ia şi tine dieta Y.
Sigur, dieta Y funcţionează în 70% din cazuri, dar pe termen scurt, pentru că, din păcate, nu se ţine cont de toţi factorii, de tipul somatic, de metabolism, de stilul de viaţă, de multe alte probleme. Dietele pe care le recomandă majoritatea nutriţioniştilor sunt generaliste, în funcţie de deficitul caloric, de numărul de kilograme de care vrei să scapi.Şi ce se întâmplă? Funcţionează dieta Y până la un anumit punct. Apoi începi să ai ameţeli şi să nu ştii de ce te simţi fără viaţa, dar mai slabă.
Prin înfometare îţi privezi corpul de anumiţi nutrienti esenţiali şi există riscuri mari de îmbolnăvire a organelor interne, poţi ajunge chiar la cancer de colon. Şi nu cred că îşi doreşte nimeni să primească la schimb un cancer în locul kilogramelor pierdute.
După o anumită perioadă observi că nu mai funcţionează dieta şi la prima greşeală culinară pui dublu pe tine, pentru că al nostru corp este inteligent. Organismul uman nu iartă. Se răzbună cu prima ocazie. Cum ziceam, pui dublu pe tine şi iar ajungi la nutriţionist, iar dai o grămadă de bani să îţi dea o altă dietă, pentru că cea din urmă nu mai funcţionează. Şi o ţii aşa în înfometări prosteşti, în diete fără sens şi mai ales fără rezultat concret. De foarte multe ori ajungi de la nutriţionist la farmacist, pentru că începi să suferi de diferite boli datorită înfometării.
Orice om poate să fie propriul nutriţionist cu câteva cunostinţe medii. Important e să fii echilibrat în totul. Alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, mişcare în mod constant, odihnă suficientă. Astfel poţi ajunge să ai forme de invidiat, să fii sexy şi fit, dar mai ales să fii sănătoasă!
Soluţia? Împarte caloriile în trei mese importante, plus maxim 2 gustări. Cercetătorii susţin că majoritatea oamenilor care încearcă să slăbească (sănătos) au nevoie de 1800 până la 2200 calorii pe zi. Deci dacă îţi împărţi caloriile astfel încât să ai aproximativ 500 la trei mese principale şi 100-200 la maxim două gustări pe zi, totul va fi bine. De asemenea important e să îţi înveţi creierul să ştie că nu treci la restricţii, nu te abţii de la nimic ci doar îţi schimbi rutina.
Pe scurt, e foarte simplu să slăbeşti şi să ajungi la o formă a corpului mult visată. Trebuie doar să ai grijă la excese, să nu te abţii de la prea multe şi să fii echilibrat(a) în toate. Să ai mare grijă la alimentaţie, odihnă şi mişcare. Nu merg una fără cealaltă!

Zeopur este un produs natural,fara efect adverse care te poate ajuta sa slabesti si sa te detoxifici, care cu ajutorul combinatiei unice de zeolit& ceai verde te va pastra supla mereu!Este relativ un produs nou,dar sigur va fi de folos multor persoane;)


Hugs!


Niciun comentariu: