Totalul afișărilor de pagină

marți, 21 mai 2013

Reteta de ciorba cu pui





   Ciorba de fata este ciorba mea preferata. Mie una nu-mi prea plac supele si ciorbele insa pe aceasta o ador. Reteta de fata este cea a bunicii, care o facea absolut delicioasa.




  Ingrediente
  Piept de pui, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei, 2-3 catei de usturoi, 200 gr smantana, sare, piper, faina, 2 oua, verdeata
Mod de preparare
Pieptul de pui cu os si piele se spala si se pune la fiert in apa cu sare, taiat in bucati destul de mari. Dupa ce se aduna spuma de la carne, se adauga legumele: morcovi, patrunjel, ceapa, pastarnac, ardei (taiate tot in bucati maricele). Cand carnea este aproape fiarta se scoate din oala, se desprinde de pe os, se rupe in fasii si se pune inapoi in ciorba. Legumele se scot si ele, un morcov se taie rondele restul de morcovi alaturi de un patrunjel se paseaza, ardeiul (eu l-am pastrat doar pe cel rosu) se taie cubulete si se pun toate inapoi in oala. Restul legumelor nu le mai folosesc. Se potriveste de sare si piper.
Se face un amestec din 2 galbenusuri, o lingura de faina si smantana, care se omogenizeaza cu apa fierbinte din ciorba. Se pune in oala amestecand bine si se adauga o lingura de otet. Se mai da un clocot, se pune usturoiul zdrobit si verdeata si se ia de pe foc.
Este o varianta asemanatoare ciorbei de burta....doar cu pui! Pofta mare!

Niciun comentariu: