Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 ianuarie 2013

Moda cosmeticelor de lux


De la pulbere de diamante şi până la sidef, produsele cosmetice din zilele noastre au căpătat o pleiadă de ingrediente neaşteptate, dintre cele mai luxoase şi mai exotice cunoscute de om.
În ultimii ani, companiile de cosmetice s-au distanţat de comunele reţete de cosmetice pe baza de fructe şi s-au reorientat către numeroase ingrediente preţioase, din dorinţa de a hrăni dorinţele femeilor de a-şi păstra tinereţea şi bineînţeles, de a strânge o mică avere prin intermediul lor.
Iar cum căutarea pentru fântâna tinereţii va rămâne întotdeauna o preocupare majoră pentru companiile de cosmetice, şi căutarea pentru ingredientele demne de această sarcină este deschisă la interpretări. Astfel ajungem la ingredientele-vedete din cosmeticele de lux, adevărate bijuterii care promit ştergerea grijilor, a ridurilor şi a anilor vizibili pe chipurile femeilor.
În zilele noastre, merele elveţiene, caviarul, diamantele, platina, aurul, curatul sau sideful sunt mărci ale produselor cosmetice de lux. Însă funcţionează acestea cu adevărat?

Cosmetice cu pulbere de diamante

The Refining Facial and The Body Refiner produs de compania La Mer promite prin acest produs un ten neted, catifelat şi radiant, graţie pulberei de diamante care exfoliază tenul.
Funcţionează însă mai bine decât popularul zaţ de cafea sau zahărul brun cu miere pe care majoritatea iubitoarelor de cosmetice homemade le folosesc? Ar fi bine, ţinând cont că aproape 200 gr din acest produs depăşesc $100.

Cosmetice cu aur

Aurul are o acţiune anti-ageing, anti-inflamatoare şi antiacneica, cel puţin potrivit companiilor producătoare de produse cosmetice care conţin acest ingredient. Datorită acestui ingredient preţios, ridurile şi liniile fine se estompează, petele pigmentare datorate expunerii prelungite la soare se reduc, iar pielea are automat un statut îmbunătăţiţ, este hidratată şi radiază de sănătate.
Adevărât sau nu, gama La Prarie Cellular Radiance Concentrate Pure Gold ($580 pentru 28gr) a fost un real succes pentru companie de la lansarea din 2006 până în prezent, când a fost umbrită de nouă linie La Prairie cu platină în stare coloidală ($1000 pentru 28 gr) şi de cremă hidratantă cu aur ($425 pentru 48gr).
La Prarie nu este nici măcar un caz izolat. O mulţime de companii de cosmetice de lux au lansat produse care conţin aur sau care împrumută măcar tonurile strălucitoare ale acestui metal preţios. Printre cele mai apreciate se afla Perfect Gold Serum de la brandul Carita şi Or de Rose lansat în ediţie limitată de Crăciun de By Terry.

Cosmetice cu venin de şarpe

Cel mai exotic ingredient din cosmetice la oră actuală, veninul de şarpe, este în realitate o peptidă sintetică antirid care mimează activitatea lui Waglerin 1, polipeptidă din veninul şarpelui "Temple Viper" sau Tropidolaemus Wagleri.
Ceea ce conţin în realitate produsele cosmetice care etichetează veninul de şarpe pe listă ingredientelor este de fapt SYN-AKE®, câştigător în 2006 al SWISS TECHNOLOGY AWARDS.
În testele clinice acest produs a arătat capacitatea de a reduce ridurile prin inhibarea contracţiilor musculare, prin acest mod asemanandu-se cu efectul Botox. În testele clinice mărimea ridurilor este redusă pină la -52% după 28 de zile de aplicare. Cele mai bune efecte se obţin la ridurile de expresie.
UltraLuxe-9 Age Control Complex lansat de Sonya Dakar Skincare este de departe cel mai apreciat produs din această categorie, doar 28 gr ajungând la preţul de $185. Ingredientul este însă disponibil şi în produse cosmetice made in România, Dorin Negrau lansând un set complet de îngrijire pe bază de venin, Clona.

Cosmetice care conţin caviar

Pentru cei ce nu au auzit, caviarul conferă reale beneficii pielii, reducând semnele îmbătrânirii şi hrănind tenul cu vitamine şi minerale. Caviarul conţine sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, vitaminele D, A, E, F şi microelemente, elemente care îmbunătăţesc instant funcţiile vitale ale pielii.
Cosmeticele care conţin caviar sunt foarte hidratante, stimulează regenerarea pielii, deţin proprietăţi antioxitante şi nu determină reacţii alergice.
Printre cele mai apreciate se numără Skin Caviar Crystalline Concentre de la renumitul brand La Prairie, care pe lângă caviar include în reţeta de lux pulbere de diamante, cuarţ, cristale lichide şi o rădăcină rară, specifică Asiei de est. Este disponibilă la preţul de $375 (28 gr).

Cosmetice cu celule stem din mere elveţiene

Nano-Claire GY este un hormon de creştere patentat, în timp ce PhytoCellTec Malus Domestica (denumirea propriu-zisă a chimicalei), este derivata din celulele stem ale unui soi rar de meri, Uttweiler Spatlauber, care creste doar în Elvetia.
Doar trei astfel de copaci mai există în partea rurală a Elvetiei, însă odată descoperită funcţia anti-aging a celulelor stem din mere, laboratoarele brandurilor de cosmetice pot recrea ingredientul cheie.
"M" Cream Ultimate Lift ($250 pentru 55g) lansată de 3Lab, un brand high-end de nişă, are la bază întocmai tehnologia modernă anti-aging de care vorbeam, specialiştii afirmând că celulele stem sunt viitorul.
Tu ai investi în produse cosmetice cu ingredient de lux?

Niciun comentariu: