Totalul afișărilor de pagină

marți, 3 februarie 2015

Sa economisim in bucatarie cu Jamie!





  



    Aproape intotdeauna socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Acest lucru se aplica extrem de bine situatiei cand te decizi sa mergi la cumparaturi. Fie ca vezi ceva dulce care iti face cu ochiul, fie ca vezi o promotie pe care nu poti sa o ratezi, probabil ti s-a intamplat si tie sa depasesti bugetul alocat pentru cumparaturi. Oricat am incerca sa economisim mai mult la cumparaturi, tot se face risipa. Insa unde se inregistreaza cea mai mare risipa? La alimente, bineinteles!
Exista tendinta ca oamenii sa mearga la cumparaturi si sa ajunga la casa avand cosurile pline. Partea mai trista este ca aproape jumatate dintre aceste alimente ajung la gunoi. Pentru a reusi sa inclini balanta in favoarea ta, ia in calcul si trucurile urmatoare menite pentru a te ajuta sa economisesti din bucatarie:

 
  1. In primul rand, incearca sa iti organizezi corespunzator frigiderul si camara. Daca in acestea este haos, vei intampina probleme in a vedea ceea ce iti lipseste din bucatarie. Mai mult, toate alimentele care nu sunt la vedere risca sa se strice sau chiar sa expire.

 2. Una dintre cele mai intalnite greseli in bucatarie este aruncatul painii tari. Se intampla deseori sa ramana colturi de paine sau o cantitate mai mare decare toata lumea se fereste pentru simplul fapt ca ai uitat de existenta acesteia. In loc sa le arunci, de ce sa nu incorporezi painea in preparatele tale? Fie ca alegi crutoanele sau pesmetul, incearca sa faci cat mai putina risipa.

 3. Uneori ti se intampla sa faci mai multe feluri de mancare in aceeasi zi. Da, acest lucru este de inteles deoarece e greu sa rezisti tentatiei cand te gandesti la niste feluri de mancare apetisante. Totusi, care este rezultatul? Se intampla ca in ziua urmatoare sau a doua zi dupa prepararea felurilor de mancare sa ramai cu o cantitate insemnata de care nu se va mai atinge nimeni. Sfatul meu pentru tine este sa eviti sa cumperi si sa gatesti mai mult decat tu si familia ta mancati la o masa.De asemenea,din resturile de la masa inventeaza alte feluri de mancare,pune-ti imaginatia la treaba!
  Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.



   In concluzie,daca esti un pic atent la aceste detalii vei vedea ca nu numai ca vei economisi mult mai mult in bucatarie,dar si in buzunarul tau.Voi ce alte trucuri pentru a economisi in bucatarie stiti?Hai,curaj,astept sa mi le spuneti aici,pe blog.


Pupici!

Niciun comentariu: