Totalul afișărilor de pagină

luni, 23 februarie 2015

15 de TRUCURI ca sa cheltuiesti mai putin

 








    Facand lucruri marunte,poti ramane cu mai multi bani in buzunar.Exista lucruri marunte pe care le poti face pentru ca,la sfarsit de luna,cand tragi linia si faci socoteala,sa iesi cu bani in plus,nu in minus.Tine cont de aceste lucruri,chiar din clipa asta,si vei simti diferenta.


1.Foloseste becuri economice-Acestea lumineaza la fel de bine ca celelate,dar pot consuma cu pana la 80% curent.

2.Scoate aparatele din stand-by-Inchide aparatele de la buton sau scoate-le din priza,pentru ca si in stand-by consuma energie.

3.Nu lasa permanent acumulatorul in priza-Dupa ce s-a incarcat telefonul mobil,scoate acumulatorul din priza,asa economisesti mai multa energie.

4.Alege programul de spalare potrivit-Masina de spalat poate fi reglata dupa nevoile noastre.Daca nu avem multe rufe sau daca nu sunt murdare tare,spala doar la jumatate de tura.

5.Atentie la categoria energetica-Cand cumperi un nou aparat casnic,acorda mare atentie categoriei de consum energetic in care se incadreaza.Aparatele din clasa A pot consuma numai jumatate din energie folosita de aparate din alte clase energetice.

6.Nu pune in frigider alimente care nu s-au racit complet-Frigiderul va consuma mai mult curent pentru a-si pastra temperatura scazuta.Totodata,asaza frigiderul departe de o sursa de caldura:aragaz,calorifer.

7.Nu incarca masina cu bagaje inutile-Daca pleci la drum cu masina,nu lua bagaje multe si inutile.Cu cat incarcatura este mai mare,cu atat masina va consuma mai multa benzina.

8.Intereseaza-te care sunt preturile-Nu cumpara din primul loc in care ajungi.Compara ofertele,alege-o pe cea mai convenabila.

9.Renoveaza-ti casa iarna-Multe dintre materialele de care ai nevoie sunt cu pana la 30% mai ieftine decat in sezonul cald.

10.Fa-ti intotdeauna lista de cumparaturi-Nu pleca de acasa fara o lista de cumparaturi.In loc sa umbli prin magazin dintr-o parte in alta,vei merge direct la marfa care te intereseaza.

11.Folosesti trucuri cand gatesti-De exemplu,daca tai cartofii marunt,acestia vor fierbe mai repede si ei economisi gaz.De asemenea,si oalele cu capac te ajuta sa nu consumi gaz la fel de mult ca inainte.

12.Nu te lasa pacalit de publicitate-Produsele scumpe nu inseamna neaparat calitate.uneori cele fara multa reclama la preturi mai mici sunt mai bune.

13.Nu te duce la cumparaturi daca iti este foame- Daca iti este foame,vei fi tentant sa cumperi si mai mult,iar acasa te vei trezi ca ai luat lucruri inutile si scumpe,pe care in mod normal,nu ti le permiti.

14.Nu arunca mancarea-Gateste doar cat stii ca se mananca si nu lasa nimic sa se altereze.Invata-i pe cei din casa sa consume intai mancarea gatita si abia apoi hrana rece.

15.Recicleaza tot ce se poate folosi din nou-Nu arunca pungile de la cumparaturi,ziarele sau borcanele.Nu se stie cand vei avea nevoie si n-are rost sa cumperi altele.In acelasi timp,protejezi si mediul.




Sper ca sfaturile mele va sunt de folos,daca curioasa daca stiti altele,le astept aici,in zona de comentarii.



Hugs!

Un comentariu:

Unknown spunea...

Oau, sunt sfaturi folositoare pentru toata lumea!