Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 21 martie 2015

Blogul si importanta unui domeniu propriu

  





  In zilele noastre,blogul capata notorietate din ce in ce mai mult, insa doar bloggerii care se diferentiaza prin calitate si profesionalism sunt cei care au citittori fideli. Cum faci insa sa ajungi in totpul celor mai cititi bloggeri?
Pe langa continut original si captiv, mai sunt si alte motive care demonstreaza profesionalismul blogger-ului si care poate creste sau scadea numarul de vizite. Multe persoane care isi incep activitatea de blogger isi pun intrebarea daca sa inceapa cu un hosting si un domeniu gratuit, sau unul platit? In acel moment se pune problema avantajelor si a dezavantajelor fiecaruia.
Din punctul de vedere al unui domeniu gratuit, singurul mare avantaj este lipsa unei investitii, deaorece, in timp, multi bloggeri isi dau seama ca nu au timp sa se ocupe intocmai cum si-au propus de blog si renunta. In afara de asta insa, un domeniu si un hosting gratuit nu prezinta alte avantaje, comparativ cu unul propriu.
Care sunt avantajele detinerii unui domeniu propriu pentru un blog?
O audienta sporita – detinerea unui domeniu propriu nu doar ca ofera originalitate, dar si profesionalism si incredere. Astfel, un cititor va fi, psihologic vorbind, mult mai increzator intr-un blog ce detine propriul domeniu, decat unul ce are un subdomeniu. De ce? pentru ca blogurile gratuite pe subdomenii se inchid si se deschid  zilnic. La fel s-ar putea intampla si cu cel pe care il citeste in momentul de fata, ceea ce ii scade credibilitatea.
Indexare mai buna in motoarele de cautare – Google si alte motoare de cautare privesc mult mai bine un blog pe un domeniu propriu si vor fi clasate superior fata de cele ce sunt pe subdomenii gratuite. In timp, o mare parte din vizitele de pe blog ajung din motoarele de cautare datorita bunei indexari si a strategiilor SEO.
O mai mare implicarea cititorului in activititatea blogger-ului – si din acest punct de vedere, detinerea unui domeniu propriu reprezinta un avantaj. Cititorii fideli posteaza comentarii sau sugestii la articole, insa pentru un subdomeniu poate fi mult mai complicat, datorita codurilor capcha si alte metode de securitate impotriva spam-ului, ceea ce ii poate determina pe cititori sa renunte.
Participarea la programe de afiliere – in timp, iti poti folosi blogul pentru a deveni o sursa de venit, pentru a-l monetiza prin reclame platite. Aici, intervin programele de afiliere care nu permit inscrierea unor subdomenii gratuite, ci doar a unor domenii proprii. Prin aceste programe, bloggerii pot castiga procente din cumparaturile facute de vizitatori si cititori.
Numeroase posibilitati – daca blogul va deveni unul de notorietate si vei ajunge sa ai cititori fideli, cu certitudine iti vei dori sa te extrinzi. Pri urmare, poate vei avea o sectiune de chat, forum sau chiar un magazin online, lucruri care se pot realiza mult mai simplu pe un domeniu. Multa lume isi deschide un blog cu intentia de a-si educa publicul tinta pentru a-i putea indruma in viitor spre a cumpara produsele despre care a oferit informatii.
Control total asupra blogului – spre deosebire de subdomeniile gratuite, unde ai anumite limitari, daca ai propriul domeniu ai control total asupra blogului, putand face orice doresti cu el.
Ce costuri implica detinerea unui domeniu si a unui hosting propriu?
Orice blogger se va gandi la posibilitatea de monetizare, lucru care ii va acoperi costurile investitiei intr-un domeniu si un hosting platit. In functie de publicul tinta ales, un blogger poate opta pentru un domeniu international, un domeniu .ro sau un domeniu care sa reflecte activitatea blogului ( TLD-uri).



Pupici!

Niciun comentariu: