Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 28 mai 2014

Sa vorbim despre infidelitate?!




  Tema de azi,infidelitatea poate fi considerata flagelul familiei moderne si al societatii, in ultima instanta. Daca ne uitam in jurul nostru, realizam ca prea putine cupluri „curate” mai cunoastem. Suntem bombardati de peste tot cu imaginea infidelitatii care troneaza in toate mediile si in toate categoriile sociale.
Nu mai conteaza daca esti angajat sau patron, mostenitor sau parvenit, muncitor sau intelectual, daca nu ai o relatie extraconjugala, nu esti „de bon ton”. Zilnic vedete de carton apar la televizor si ne vorbesc despre relatiile lor extraconjugale ca despre cel mai firesc lucru, in paralel cu speechurile despre dragostea pe care le-o poarta copilului.
Oricare ar fi cauzele pentru care s-ar putea simti indreptatiti sa „calce stramb”, cei tentati ar trebui sa isi aminteasca faptul ca viata de cuplu nu este numai roz, cum nici viata insasi nu este alcatuita numai din momente idilice. Este foarte usor sa fii cucerit de o persoana care apare in viata ta si iti pune in valoare calitatile pe care nimeni parca nu le mai observa, de care nimeni parca nu mai are nevoie, o persoana cu care nu imparti spatiul vital, nu discuti despre facturi, rate, notele proaste sau nazbatiile copiilor. La inceputul unei relatii suntem romantici, suntem dornici de a crea momente placute, citim poezii, dansam imbratisati ca si cum lumea a disparut din jurul nostru sau privim clarul de luna. Cine nu isi aminteste emotia cu care si-a descoperit partenerul? Dar cati dintre noi si-ar dori ca partenerul sa fie un „lunatec”, boem, rupt de problemele cotidiene? Un aspect trebuie sa ne fie permanent foarte clar: nimic din ce se intampla in cadrul unui cuplu nu este din vina sau din meritul exclusiv al unuia dintre parteneri. Pentru ca o relatie sa functioneze sau sa esueze, e nevoie de doi!
Efecte: se apreciaza ca atunci cand esti inselat de partener este mai dureros decat daca acesta ar muri!
Chiar si nedescoperita, infidelitatea nu poate face decat rau. Cel putin o persoana va iesi ranita din aceasta „afacere”, fie ca vorbim de partener, de terta persoana sau de copil/copii. Infidelitatea descoperita ar putea avea 3 consecinte:
- partenerul va pune punct imediat mariajului;
- va plati cu aceeasi moneda, considerandu-se indreptatit;
- va ramane in cuplu victimizandu-se, amintindu-si sau amintindu-i partenerului cu fiecare ocazie de ce a fost in stare, cat a fost de ranit/a, etc.
Oricare dintre aceste variante ar fi, cuplul si partenerii vor avea de suferit, suferinta la care se adauga si trauma copiilor, atunci cand exista si acestia. Infidelitatea si divortul ocupa locuri fruntase intr-o ierarhie a traumelor majore ce pot afecta existenta umana. Un eveniment de acest gen ridica o multime de intrebari: Ce am gresit? M-a iubit vreodata? Il/o mai pot crede? Mai pot crede in cineva de-acum?  Stima de sine a celui inselat scade dramatic si navalesc reprosurile. Se apreciaza ca atunci cand esti inselat de partener este mai dureros decat daca acesta ar muri. Spre deosebire de disparitia partenerului care lasa trecutul intact, ba chiar il imbogateste, infidelitatea pune sub semnul intrebarii tot ce au trait impreuna cei doi si distruge si planurile de viitor. Totul isi pierde valoarea! Sentimentul tradarii este foarte dureros si anuleaza tot ce s-a petrecut frumos in cadrul cuplului.Dar, oricare ar fi situatia particulara, relatiile extraconjugale nu sunt o solutie a niciunei probleme de cuplu si nu au nici o scuza.  Familia este si ar trebui sa ramana celula de baza a societatii, oaza de liniste intr-un univers zbuciumat. Este locul unde ne incarcam bateriile, unde suntem iubiti neconditionat, acceptati cu bune si rele, unde putem sa dam viata si sa ne facem planuri de viitor. Cand sarpele infidelitatii va tenteaza, incercati sa aflati ce anume va nemultumeste in viata dumneavoastra, inainte de a face gesturi ce nu pot fi reparate.

O carte deosebit de interesanta ce dezbate aceasta tema este: Jurnalul unui infidel,va invit sa intrati si sa vedeti despre ce este vorba,sunt sigura ca va va captiva intr-un timp scurt.Iar,pentru fanii Facebook ,exista si o pagina creata pentru Jurnalul unui infidel, puteti da un like si sa va dati cu parerea despre acest subiect tabu!


Pupici!

Niciun comentariu: