Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 9 iulie 2014

#roundTripRomania Te astept la........Horezu!





     

        





     Drumul se prelinge lenes dinspre Ramnicu-Valcea spre Targu-Jiu.Parfumul fanului proaspat cosit iti alinta simturile,purtandu-te cu gandurile la vremurile care incepeau cu ... ,,A fost odata..... ,,. Ajunsi deasupra unei coline,privirea iti este atrasa de orasul Horezu,care se desfasoara maiestuos in depresiunea cu acelasi nume.  

Orasul vestit pentru ceramica.Horezu a devenit vestit sinonim cu ceramica populara de calitate, localitatea organizand celebrul targ ,, Cocosul de Horezu,,, in prima duminica a lunii iunie,unde se aduna o sumedenie de mesteri vestiti din toata tara.Daca aveti ocazia sa vizitati acest targ, veti observa ca mesterii folosesc ocrul,verdele si albastrul,iar motivele sunt valul,spirala,sarpele si,mai ales, cocosul Daca ratati acest eveniment,nu fiti tristi!Peste tot se gasesc ateliere de ceramica,iar artizanii sunt gata sa va initieze in acest mestesug!
Poposind pe una dintre bancile de pe Strada Principala,care traverseaza orasul,observi cum timpul a incremenit parca,pastrand aerul acela boem de targ burghez.Arhitectura veche s-a pastrat la unele cladiri si incanta privirile obosite de prea sticla si beton.Totdeauna am avut impresia la Horezu sunt altfel:atat de proaspete si pline de zambet! Oamenii sunt prietenosi,iti zambesc atunci cand te intalnesc,iti ofera orice informatie de care ai nevoie.
Zona de Nord a Olteniei are cea mai mare densitate de manastiri,iar Horezu are si el cu ce se lauda in aceasta privinta. Pasitit cu pietate si credinta curata in sfintele locasuri,vechi de sute de ani,care sunt marturii vii ale paginilor de istorie care s-au scris cu multa truda pe aceste meleaguri:Manastirea Hurez,Manastirile Bistrita,Arnota,Dintr-un lemn,Polovragi,Govora raman vii in constiinta turistilor. Pentru o lectie de istorie,se poate vizita Muzeul Manastirii Hurez, unde veti gasi arta medievala,tesaturi,documente si carti vechi, provenite din timpul lui Constantin Brancoveanu, care dispunea de una dintre cele mai mari biblioteci ale acelor vremuri.Cu o fauna si o flora extrem de bogate si spectaculoase, Horezu este gata sa-si reverse in fata oricui doreste sa-i treaca pragul.
La cativa kilometri se afla rezervatia naturala Vanturarita,apartinand Muntilor Capatanii. Pentru pasionatii de alpinism, aceasta reprezinta o adevarata provocare prin traseele propuse,cu un grad de dificultate extrem de ridicat.Iar,daca vreti, puteti gusta si din traiul patriarhal,Horezu va ofera si aceasta oportunitate:satul Vaideeni,aflat in apropiere,unde credintele sunt pastrate cu devotamentul pur al oamenilor de la tara.
In ceea ce priveste cazarea,nu trebuie sa ne facem griji!In ultimii ani aceasta zona s-a dezvoltat extrem de mult,promovand servicii de calitate:pensiunimoderne sau cu specifici rustic,rural, va asteapta sa va rasfete si sa va faca o vacanta de vis!

#roundTripRomania este un eveniment organizat de agenţia de turism TuristClub.ro, în colaborare cu Kooperativa 2.0  .




Pupici!

Niciun comentariu: