Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 iulie 2014

Firma dezinsectie care ne scapa de gandacii de bucatarie








   Mai ales in sezonul cald se incapataneaza sa ne ocupe spatiul personal. Omori unul, noaptea te trezesti in chiuveta cu inca zece. Scoti bluza preferata din dulap, dar dupa ea vezi ceva miscand. Este el, gandacul de bucatarie, insotit mereu de prieteni si descendenti ... Cum scapam de acesti vizitatori inopinati?


  
Sunt problema dezagreabila in multe din locuinte. De foarte multe ori realizam mult mai tarziu ca in locuinta noastra exista o colonie de musafiri nepoftiti si incepem sa cautam solutii antigandaci. Si asta datorita faptului ca in general gandacii sunt activi pe timpul noptii. Aceste mici vietati nedorite vor folosi orice cale cat de mica pentru acces, orice orificiu, crapatura sau scurgerea de la chiuveta poate fi usa de intrare. Gandacii de bucatarie se odihnesc  ziua in locuri ascunse, de unde ies noaptea pentru a se hrani; ei au un simt olfactiv foarte puternic si instincte de supravietuire deosebite. Daca vei vedea un gandac in timpul zilei in bucatarie, inseama ca ai o problema serioasa cu aceste insecte.


Gandacul maroniu de bucatarie
Foarte comun în bucatarii, traieste în spatele mobilierului sau printre pungile cu alimente. Se recunoaste dupa coloritul brun-roscat al corpului si aripilor, iar pe torace se observa doua linii paralele de culoare mai întunecata. Abdomenul se termina ascutit.


 Este destul de greu sa-i exterminam pe toti, 100% pentru ca un singur gandac este de ajuns pentru un focar!Gandacii de bucatarie se dezvolta si se  inmultumesc extrem de repede,de aceea trebuie sa recurgm la planurile de lupta cu acesti musafiri nepoftiti!
Pentru a inlatura definitiv colonia de gandaci din habitatul nostru eu am parcurs cateva etape  contra acestor daunatori:
1. In prima etapa vom trece la depistarea locatiilor unde se adapostesc acesti oaspeti nedoriti. Vom curata locurile  si de asemenea vom inlatura orice sursa de hrana pentru gandaci. Vom curata temeinic fiecare particica a bucatariei, inclusiv aragaz, in spatele frigider si vom stropi locurile aceste cu o solutie preparata cu acid boric.. Se aplica prin aparate de stropire, cum ar fi recipientul de stropit geam.
2. O alta etapa foarte importanta este astuparea orificiilor din perete sau orice alta cale de acces. Pentru aceasta putem folosi chit de reparatii sau silicon.
3. In cea de-a treia etapa am utilizat  aparate cu cu ultrasunete:
Gandacii au un sistem nervos care se extinde în întreagul lor corp, de accea  multi  entomologisti  spun, ca  „gandacii gandesc cu corpul lor exterior. “Comportamentul lor instinctiv se bazeaza pe sistemul lor nervos periferic, precum si  pe senzori, ceea ce face ajuta la un comportament de raspuns mai rapid. In cazul în care ultrasuntele afecteaza perceptia senzoriala, se creaza un mediu  incomod pentru ei fapt care ii determina sa fuga din zona protejata de ultrasunete, în cautare de locuri mai sigure. 


 Dupa incercari,sperante si bani cheltuiti cu aceste metode auzite de la prieteni sau dupa anumite forumuri,am ajuns la concluzia ca nu merge nimic si ultima mea solutie ramane o firma de dezinsectie, cu profesionisti care stiu ce fac si care ma vor ajuta sa scap de odiosii gandaci!Nu am recurs pana acum la acest ajutor,dar orice are un inceput.Macar stiu ca apelez la niste persoane in domeniu,capabile si care stiu ce fac si cum sa extermine musafirii mei nepoftiti si murdari.Voi aveti probleme cu acesti mici monstruleti?




Pupici!

Niciun comentariu: