Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 21 ianuarie 2015

Reteta de prajitura bomba cu ciocolata




      Este o prajitura simpla si foarte gustoasa,dar mai ales aspectuoasa!
Ingrediente pentru blat si umplutura:450ml frisca lichida,coaja rasa de la 2portocale,100g ciocolata alba taiata,100g ciocolata neagra taiata,200g ciocolata cu lapte taiata,180g crema de branza,3linguri zahar pudra,50g merisoare uscate,scortisoara si ienibahar pudra,ornamente pentru decor.(optional),frisca (optional)
Preparare:Pui intr-un bol mare ingredientele pentru aluat,le amesteci cu un praf de sare si le mixezi pana obtii o compozitie omogena si cu o culoare de un rosu aprins;este adevarat,compozitia are o culoare rosie dar dupa ce s-a copt a disparut complet,de aceea-mi pare rau ca am stricat bunatate de culoare adusa din Franta;am copt aceasta compozitie in doua castronele din inox,cu diametru de 16cm,unse cu unt si tapetate cu faina apoi le-am pus intr-o alta tava mica iar tava mica in tava de la cuptor pentru ca mi-a fost teama sa nu se arda,castronelele fiind destul de subtiri si au stat la cuptor 30min dupa ce s-au racit se scot din forme si se pun pe un gratar.
Pentru ganache,se toarna frisca intr-un vas,se adauga coaja de portocala rasa si se tine pe foc pana ajunge la punctul de fierbere apoi se da deoparte;intr-un bol se pune ciocolata alba iar in altul ciocolata neagra si cea cu lapte.Se toarna 50ml crema fierbinte peste ciocolata alba iar restul peste ciocolata neagra iar dupa 2min.se amesteca fiecare pana se obtine o crema fina si lucioasa.Se pune crema de branza intr-un bol,se amesteca cu zaharul pudra,crema racita de ciocolata alba,se amesteca bine apoi se incorporeaza merisoarele,dupa care se da bolul la frigider.Dupa ce blaturile s-au racit,se scobeste partea plata in centru facand o gaura cu o adancitura de 4cm,se umple cu compozitia de branza,intinzand si  la suprafata pentru ca jumatatile de prajitura sa se poata lipi mai usor;se lipesc cele doua jumatati,se pun pe un gratar si se toarna jumatate din  ganache-ul de ciocolata,se uniformizeaza dupa care se da la frigider dupa ce s-a intarit,se scoate,se acopera spatiul de la mijloc cu restul de ganache,se uniformizeaza din nou cu un cutit lat si se mai tine 3omin la frigider dupa care se orneaza;se topeste restul de ciocolata alba la microunde si se toarna peste prajitura cu frisca (optional)iar in mijlocul ei se presara merisoare si se da din nou la frigider pana a doua zi(pentru siguranta).

Pofta buna!




Hugs!



Un comentariu:

Unknown spunea...

Arata si sigur si gustul este fantastic!