Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 iulie 2012

Casa din Baloti de Paie, demarat de Asociatia Eco Habitat


Despre eco-habitat.ro:

Asociația Eco Habitat a luat fiinţă în 2010 şi are la bază un grup de tineri cu specializări în diferite domenii, dar uniți de aceiași misiune și aceleași obiective.                                                                                       Viziune
Asociația Eco Habitat are ca viziune o lume în care orice om poate avea acces la o locuință ieftină, durabilă și eficientă energetic, construită folosind tehnici sustenabile, cu impact redus asupra sănătății oamenilor și a mediului înconjurător.

Misiune

Promovarea și aplicarea tehnologiilor sustenabile de construire în România.

Valori

EducațieExempluCalitateAccesibilitateSănătateNatura

Obiective

1. Educarea societăţii româneşti pentru o locuire sustenabilă;
2. Oferirea unor alternative concrete, legale şi viabile de locuinţe sustenabile;
3. Promovarea construcţiilor ‘verzi’ în România;
4. Îmbunătăţirea calităţii vieţii în domeniul locuirii  sustenabile;
5. Eficientizarea costurilor în domeniul locuinţelor;
6. Promovarea tehnologiilor, materialelor şi produselor ‘verzi’ în proiectarea, construcţia, întreţinerea şi operarea clădirilor;
7. Protejarea habitatului prin îmbunătăţirea politicilor de mediu.                                                                          

Proiectul lor

“Casa din baloți de paie” este un proiect social realizat într-un sat situat la 100 km de București, un sat unde nivelul sărăciei este destul de ridicat.Obiectivul lor este să construiasca o casă pentru o familie care în prezent locuiește într-o cameră de doar 4 m². Această primă casă va fi un exemplu care va demonstra lumii cum comunitatea poate lucra împreună pentru a construi case sănătoase și economice. Pe termen lung acest proiect va continua să îi învețe pe oameni principiile permaculturii și sustenabilității.În urma primului workshop cu Tom Rijven casa este acum construită pe jumătate. Aceasta trebuie terminată până în luna august, altfel organizația care a donat terenul va demola casa din baloți de paie și va construi o casă convențională folosind beton, ciment, polistiren, etc.Ei sunt  în căutare de voluntari care să ne ajute să terminăm casa, adică să construiască restul de pereții din baloți de paie, să monteze ferestrele și ușile, să tencuiască cu lut, să monteze acoperișul, să monteze instalațiile de apă, calizare și cea electrică.Două căi de a ajuta!Dacă dorești să lucrezi ca voluntar te rugăm să completezi formularul de înscriere pe http://goo.gl/rlge6sau, pentru mai multe detalii, să ne contactezi pe e-mail la office@eco-habitat.ro. Workshop-ul este gratuit și poți sta oricâte săptămâni dorești tu.Ne bazăm pe donații pentru a finanța această construcție. Dacă dorești să susții acest proiect cu o donație către asociația noastră atunci găsești mai jos datele noastre bancare:
Nume: Asociația Eco habitat
C.I.F.: 28406603
Banca: Banca Transilvania
Cont: RO35BTRL04701205W29594XX (RON)
Cont: RO10BTRL04704205W29594XX (EUR)
Swift/BIC: BTRLRO22
Există posibilitatea de a dona online fie prin plată cu card accesând link-ul http://mpy.ro/fd3vbt fie prin PayPal accesând acest link.

Niciun comentariu: