Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 18 iulie 2012

Alegerea costumului de baie ideal


Foto 7Foto 8


Pentru ca pieptul mic sa nu mai fie o problema pentru costumele de baie, iata cateva trucuri.Bretelele pe dupa gat va vor face sanii sa devina mai senzuali. Dar atentie, acest truc nu este valabil si daca aveti umerii foarte ingusti in comparatie cu jumatatea inferioara a corpului.
In acest caz puteti alege sutienele tip bandou sau rasucite, fara bretele, drapate sau cu volane, care nici nu aluneca de pe sanii mici, maresc pieptul, iar linia orizontala de sub brate largeste optic umerii. O alta varianta ar fi sutienul push-up care ridica sanii si in acelasi timp ii impinge spre centru, apropiindu-i si facandu-i sa para mai voluminosi.ata cum un push-up in imprimeul potrivit, dungi orizontale si transversale, creeaza iluzia unui bust mai mare. Daca va incadrati in aceasta categorie mai aveti la dispozitie si varianta costumului clasic din 2 piese cu sutienul triunghiular.
Singura regula pe care trebuie sa o respectati in acest caz este aceea de directa proportionalitate intre marimea sanului si marimea triunghiului. Cu cat este mai mic sanul, cu atat trebuie sa fie mai mic si triunghiul! Imprimeuri adecvate: buline, picatele, imprimeuri animal-print, desene orizontale, culori si materiale stralucitoare, mai ales daca sub piept culoarea costumului este mata si inchisa.
De evitat: costumul intr-o singura piesa fara cupa de sutien care aplatizeaza si mai mult.

Aveti solduri/abdomen/posterior mari?

De obicei aceasta este zona cea mai problematica pentru majoritatea femeilor, dar si pentru ea exista cateva solutii. Daca aveti acest tip de forme va vine mai bine un costum intreg, iar cu ajutorul croielii, culorilor si materialului, pot disparea optic centimetri buni. Alegeti culorile inchise, mate, in jumatatea inferioara, sau pe solduri portiuni de material in culoare mai inchisa.
La fel de potrivit, poate fi un costum intreg cu partea de jos in culoare inchisa si pe sani imprimeuri, dungi, nuante mai deschise sau mai stralucitoare, care atrag privirea in sus, minimizand zona cu probleme. Aceasta ultima solutie are sens doar daca aveti sanii mici! Alegeti sutiene cu bretele groase pentru a contrabalansa proportiile superioare si inferioare. O alta solutie sunt modelele cu fusta, daca ai umeri lati si daca fusta este destul de lunga sa cada frumos pe coapse, nu sa traga spre exterior.Un posterior voluminos va arata cu adevarat bine intr-un slip cu talie inalta sau intr-un sort care combinat cu un top (poate sustine si sanii ceva mai mari), transforma tankini intr-o solutie viabila si in acest caz.
Foto 11Foto 12
Doriti sa acoperiti si mai mult? Eventual niste coapse mai pline sau o celulita inestetica. Atunci folositi un sarong, pe care legati-l in unghi in jurul abdomenului cu un nod coborat pe solduri pentru a crea o linie diagonala pronuntata peste aceasta parte a corpului. Daca este pana la genunchi mascheaza posterirul si coapsele, iar daca este lung va mai si alungeste silueta.
De evitat: costumele deschise la culoare si/sau stralucitoare, modelele orizontale si accesoriile care accentueaza talia.

Nu aveti talia evidentiata?

Cu cateva trucuri optice nimeni nu va baga de seama acest lucru. Linii in forma de “V”, asimetrii, decupaje laterale, materiale cu continut mare de elastan, drapaje laterale, forme si culori neobisnuite. Iata cum puteti crea iluzia curbelor, cu ajutorul decupajelor laterale, care deseneaza forma ideala de clepsidra si jucandu-va cu culorile si imprimeurile puteti atrage atentia asupra acestei forme redesenate.
Foto 13Foto 14Foto 15Foto 16
Daca aveti forme inguste, corp gratios si androgin, cu talie si rotunjimi reduse, puteti alege un slip cu rascroiala piciorului joasa, tip boxer si un sutien triunghi direct proportional cu marimea sanului.

Aveti picioare scurte?

Cel mai indicat atat in cazul costumelor intregi cat si a celor in doua piese sunt imprimeurile cu dungi verticale. Daca optati pentru un costum intreg atunci puteti folosi si urmatorul truc, culoare inchisa in partea centrala, iar pe lateral culoarea pielii sau alta culoare deschisa. Aparenta unei alungiri o puteti obtine cu ajutorul decolteurilor foarte adanci si cu un chilot cu rascroiala inalta pe picior.
Atentie insa, daca aveti solduri/coapse foarte late, o astfel de rascroiala a slipului, le vor face sa para si mai proeminente! Cea mai buna solutie o ofera slipul cu rascroiala medie pe picior purtat cu sandale cu toc moderat si gros.
De evitat: costumele cu dungi orizontale, chilotii cu rascroiala joasa pe picior, tip boxer, care iti vor reduce lungimea picioarelor cu cativa centimetri.

Aveti o silueta frumos proportionate, dar cam plinuta?

In acest caz este foarte important sa aveti un costum potrivit ca marime, evitati in special unul prea mic. Cumparati unul cu o marime mai mare decat cea a rochiei voastre. Siluetele pline vor arata cel mai bine in costume de culoare inchisa si mate.
De preferat este chilotul cu taietura medie pe picior si intaritura pe abdomen, care il va incorseta; sutienele cu balene dintr-un material cu continut de elastan si obligatoriu nestralucitoare; modelele cu multe detalii verticale sau diagonale, imprimeuri, cusaturi si rascroieli adinci asociate cu bretele late.

Niciun comentariu: