Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 iunie 2012

Calatoriti in siguranta:)

   Pentru ca excursia voastra sa nu se transforme intr-un cosmar planuieste cu atentie totul si ai grija ca toti membri familiei sa fie in siguranta.
Sa calatoresti alaturi de cei mici poate fi o provocare, mai ales daca iei in calcul grija de siguranta. In momentul de fata, legea din tara noastra este destul de permisiva in ceea ce priveste siguranta copiilor in masina dar parintii constienti de responsabilitatea lor, sunt interesati sa acorde copiilor masuri suplimentare de siguranta. n fiecare an, mii de copii se ranesc sau chiar mor in accidente auto. De aceea, in calitate de parinte, una dintre cele mai importante indatoriri ale tale este asigurarea sigurantei copilului. Poti face aceasta prin folosirea adecvata a scaunului de masina. 

In primul rand, trebuie sa stii ca scaunele pentru masina au termene de valabilitate cuprinse intre 5 si 8 ani. Totusi, in cazul tipurilor de scaune valabile timp de 7 sau 8 ani, ar fi indicata inlocuirea lor dupa 6 ani de la cumparare. Pentru a te asigura de faptul ca scaunul ales asigura siguranta copilului tau, citeste cu atentie eticheta si manualul de utilizare al acestuia.
Tine cont si de faptul ca tehnologia producatoare de scaune de masina este in continua dezvoltare, odata cu capacitatea automobilelor de a oferi un bun nivel de securitate. Daca inainte de 2002 nu existau organizatii care sa se ocupe de buna utilizare a scaunelor pentru masina, in prezent exista standarde stricte in ceea ce priveste instalarea unui scaun. 

Reguli de baza in folosirea scaunelor de masina:

Copiii de pana la 12 ani trebuie tot timpul sa stea in spate. Acest lucru scade riscul de moarte cu 36%. 
Pana in momentul in care poate folosi in mod adecvat centura de siguranta (aproximativ 8 ani), copilul tau trebuie sa stea in scaune speciale pentru a-i asigura siguranta. Citeste manualul de utilizare al autovehiculului tau si al scaunelor acestuia. De cele mai multe ori, aceste manuale contin informatii care nu sunt evidente despre modul in care se instaleaza un scaun de masina. Un alt lucru important il reprezinta fixarea corecta a centurii de siguranta. 
In unele tari exista legi care reglementeaza folosirea scaunului de siguranta pentru copii. Fixeaza-l intors spre scaunul propriu zis din masina, atata timp cat dezvoltarea sa ti-o permite. Acest lucru se poate face pana cand atinge greutatea de 14, 15 sau chiar 16 kilograme in majoritatea scaunelor existente, tinand totodata cont de inaltimea copilului. Nu pune invers scaunul de siguranta al copilului tau in cazul in care in acea zona exista un airbag frontal. Asigura-te la sfarsit ca sistemele de siguranta ale scaunului sunt corect puse in jurul copilului, iar scaunul este pozitionat bine in masina. 
Daca nu te descurci cu instalarea, ai putea primi ajutor din partea pompierilor, care de cele mai multe ori cunosc mecanismele acestor scaune. In plus, cand cumperi un scaun pentru masina, asigura-te de faptul ca ai posibilitatea sa-l inapoiezi vanzatorului daca nu este bun pentru copil sau daca nu iti place.
Inlocuieste scaunele care au mai mult de sase ani, pe cele care nu au un istoric clar in ceea ce priveste implicarea acestora intr-un accident sau daca acestea prezinta deteriorari, nu au etichete, numar de model, data fabricarii, instructiuni sau parti componente. Ia aceste masuri de siguranta prezentate mai sus pentru a avea o calatorie linistita si relaxanta in familie:)                                                                                                                                                                                                        calatorie copii                                                                                                                             Invata care sunt masurile de siguranta pentru a-ti proteja sanatatea in vacanta. Cand planifici o calatorie, intereseaza-te care sunt caracteristicile zonei in ceea ce priveste bolile, consumul de apa, vaccinurile sau celelalte masuri recomandate strainilor.
Iata in continuare cum sa eviti problemele de sanatate intr-o calatorie:
Apa imbuteliata
Apa este unul dintre primii factori declansatori ai afectiunii cunoscute sub numele de diareea turistului. Imediat ce pleci de acasa, faptul ca schimbi apa poate avea efecte negative asupra organismului. Este deosebit de important sa consumi numai apa imbuteliata, sigilata si apa filtrata. Renunta la bauturile cu gheata deoarece nu poti verifica daca cuburile au fost sau nu facute cu apa plata. Bazeaza-te pe ceaiuri si sucuri din fructe stoarse in fata ta, care nu sunt suplimentate cu apa.
Alimente de evitat
In afara restaurantelor de lux si a localurilor in care ai absoluta incredere, evita sa consumi carne, legume crude si verdeturi. Carnea poate sa nu fi fost depozitata sau gatita in conditii optime, iar legumele si verdeturile sunt spalate in apa obisnuita, care poate contine microorganisme daunatoare. Nu manca branza si produse lactate nepasteurizate.
Mergi in localurile care sunt pline in fiecare zi, cum sunt cele din statiunile turistice. Cere recomandari de la hotel sau opteaza pentru localurile care apar in ghidurile tiparite.                           

Niciun comentariu: