Totalul afișărilor de pagină

marți, 5 mai 2015

Cinefili,incepe Festivalul de Film European!

9ff20-martie



  De 19 ediții, Festivalul http://ffe.ro/ Filmului European (FFE) marchează Ziua Europei și celebrează varietatea cinematografică a continentului. În perioada 7 – 31 mai, cinefilii din cinci orașe din România vor avea ocazia să vadă peste 50 de filme, selectate de organizatori împreună cu ambasadele europene și cu institutele culturale de la București.
Timp de trei săptămîni, vă invităm să luăm o pauză de la efecte speciale şi să ne întâlnim cu neprevăzutul cinematografiei europene – şi cu noi înşine, europenii. Versatil, polimorf, imprevizibil, aidoma vieții – și definibil doar în opoziție cu cinematografia comercială – filmul european rămâne filmul tuturor posibilităților. Spectatorii vor avea ocazia să se bucure, să își pună întrebări, să plângă și să viseze la drame, comedii, filme biografice, documentare și filme de animație din 25 de ţări europene.
În Bucureşti, proiecţiile vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu și Cinema Pro. Festivalul include și o serie de evenimente conexe: concerte, dezbateri, expoziţii, workshopuri.
Filmul care m-a atras pe mine se numeste sugestiv-Domnișoara Julie.
Domnișoara Julie descrie o luptă aprigă pentru putere şi dominare, mascată într-un joc crud al seducţiei şi al repulsiei.
Povestea are loc într-un castel de ţară din Irlanda anului 1880. Într-o noapte de vară, Domnişoara Julie (Jessica Chastain) lasă la o parte constrângerile sociale şi flirtează cu valetul tatălui său (Colin Farrell). Cei doi dansează, beau, îşi fac confesiuni şi se manipulează unul pe celălalt. Ea, uşor tentată de sentimentul degradării; el, un tip citit, umblat şi instruit, dar cu toate astea, pe alocuri, aspru şi grosolan. Amândoi animaţi în egală măsură de atracţie, dar şi de dezgust reciproc.Nu numai ca are un subiect deosebit de interesant,dar mai joaca si frumuselul de Clin Farrell,unul dintre actorii mei preferati!Va recomand sa-l vedeti,nu o sa va para rau si…nu uitati!Mai jos va dau si programul festivalului.
Pe 7 mai începe a 19-a ediție a Festivalului de Film European. În acest an, Festivalul se desfășoară în 5 orașe, după cum urmează:
7-14 mai: București
15-17 mai: Craiova
22-24 mai: Tirgu-Mureș si Iași
29-31 mai: Hunedoara
Festivalul aduce în România unele dintre cele mai bune filme europene, alături de o parte dintre regizorii și actorii care au contribuit la realizarea acestora.P.S Aceasta este pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/ffeRomania .Vizionare plăcută!


Niciun comentariu: