Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 decembrie 2014

Moda babywearing-ului





   In ultimul timp am observat la tot mai multe mamici o noua moda,si anume:moda babywearing-ului.E frumos,dar practic ce inseamna acest termen aparent sofisticat?Babywearing-ul înseamnă să îţi schimbi mentalitatea de la ceea ce credeai că reprezintă bebeluşii. Noii părinţi deseori îşi imaginează că bebeluşii stau întinşi în linişte în pătuţ, se uită pasiv la un carusel atârnat, şi sunt ridicaţi în braţe doar ca să fie hrăniţi, să te joci cu ei şi apoi sunt puşi înapoi jos. Ai putea crede că perioadele în care e “sus” sunt doar intervale în care ai datoria să îţi linişteşti copilul ca să-l poţi pune înapoi jos. Babywearing-ul inversează această vedere. Purtaţi-vă bebeluşul într-un sling mai multe ore într-o zi, şi apoi puneţi-l jos pentru perioadele de somn şi aveţi grijă de nevoile voastre personale. 
  Când îi menţionam celui mic cuvântul cheie “mergem”, Robert cel de 9 luni se târa până unde era slingul agăţat (pentru că în mintea lui în dezvoltare cuvântul “mergem” se proiecta peste faptul că tata îl pune pe Robert în sling) şi mergeam să facem împreună o plimbare emoţionantă. Aceste momente de babywearing probabil că Robert nu şi le va aminti , dar eu nu le voi uita niciodată. 
   In timp,am descoperit si avantajele babywearingului:1)Părinţii care îşi poartă copiii au evidenţiat faptul că acest lucru îi ajută să îşi cunoască şi evalueze mai bine pruncii. Ei pot şti astfel când cel mic vrea să se hrănească, vrea să fie schimbat sau are nevoie de odihnă. De exemplu, o mamă al cărei prunc dă semne că ar vrea să mănânce se poate îndrepta cu rapiditate spre un loc propice alăptatului, evitând astfel o posibilă criză de plâns, greu de stăpânit, a micuţului. Şi nu este vorba doar de satisfacerea promptă a unor nevoi sau evitarea unor crize de plâns. 2)Fără elemente ajutătoare, poziţia de purtat pe şold este cea mai uşoară, pentru că până şi cei mai mici copii participă activ la ea. Atunci când sunt ridicaţi îşi flectează în aşa fel picioarele încât pot fi cu uşurinţă puşi pe coapsă. Odată aşezaţi, dacă mama face mişcări bruşte, ei îşi încordează şezutul şi îşi strâng picioarele .3)Sunt locuri şi situaţii în care este mai uşor şi mai confortabil să porţi copilul decât să iei un cărucior cu tine.Aceste avantaje sunt numai o parte din ceea ce poate oferi acest stil de a purta bebelusul.Voi ce parere aveti de babywearing?Sunteti pro sau contra?



 Si ca sa inchei acest articol cu o nota si mai interesanta,m căutat imagini care să se potrivească acestei postări.Evident am fi vrut poze cu tătici care îşi poartă copiii. Am dat de cateva staruri hollywoodiene:








Pupici! 

3 comentarii:

vyo vyoleta spunea...

un articol bine detaliat,daca vrei sa intri pe blogul meu....sa imi vezi articolul,mi.ar par tare bine

Carmen Tender spunea...

Multumesc mult pentru apreciere Vyo,te voi vizita cu placere.Numai bine!

Unknown spunea...

Foarte tare aceasta moda, ma tenteaza si pe mine ca barbat!