Totalul afișărilor de pagină

joi, 28 august 2014

Sulina, la portile marii







     La Sulina,ai parte de mare,dar nu si de aglomeratia si de galagia de pe litoral....In plus,ai sansa sa te plimbi pe canalele din Delta si sa te bucuri de apusul de soare.




  Ajungi numai cu vaporul.Pana la Tulcea poti ajunge cu masina sau cu trenul.Un drum cu masina pana la Tulcea se termina in mod inevitabil in parcarea pazita din centrul orasului sau langa autogara.Contra unei taxe,esti sigura ca masina ta se afla in siguranta.In schimb,la Sulina poti ajunge doar cu vaporul.Imbarcarea se face la pontonul situat cam la 200 de metri de parcarea cu plata de langa autogara.Pentru a nu avea parte de o surpriza neplacuta,verifica programul de imbarcare inainte de a pleca de acasa (www.naverapide.ro, etc). Orarele se pot schimba,iar cursele sunt rare.Pretul biletului costa in functie de tipul ambarcatiunii- vapor sau nava rapida.Daca iei vaporul,admiri peisajul superb dar...faci patru ore de drum pe apa. Cu nava rapida,ajungi cu aproximatie cam intr-o ora si jumatate.

 Unde stai? Cum ajungi la Sulina te poti caza foarte simpul la o pensiune cocheta.Cazarea in camere duble costa intre 70- 140 lei.Si aici de unde alege,pentru ca micul oras are o multime de case pregatite sa te primeasca si sa-ti ofere tot conforul cu care obisnuit acasa. 
 Ce vizitezi?Daca ai rezolvat problema cazarii,poti explora linistita zona.Poti face plimbari cu barca si excursii in Delta,pe plaja la malul Marii Negre sau,de ce nu,sa vizitezi orasul.Zona are multe puncte de atractie,iar timpul trece mai repede ca oriunde.Indiferent de ce ai alege sa faci,nu rata urmatoarele obiective:


Farul Vechi-Digul de piatra care leaga farul de uscat este perfect pentru pescuit.Desi nu este folosit,locul merita vizitat pentru ca pastreaza inscriptiile celor care au lucrat la ridicarea digului si pentru ca aici s-au filmat scene din faimosul film ,,Toate panzele sus,, !


Plaja-Se afla la 2 km de oras si poti ajunge acolo daca iei un maxi taxi,daca nu vrei sa faci o plimbare de 20-30 minute pe joc. Plaja nu este extraordinat de intinsa,dar nisipul  este fin si  turistii...cam putini.Toate acestea fac ca efortul de a ajunge pana aici sa merite.Si tot aici vei vedea volbura de nisipi, o planta din categoria speciilor protejate..

Padurea Letea-In singurul loc din Europa unde cresc LIANE,spectacolul este fascinant.Stejarii batrani de 700 de ani si dune de nisip stau laolalta in cea mai veche ezervatie naturala a Romaniei.Padurea se intinde pe 3.200 de hectare si incepe din nordul satului Lebada.Rezervatia este construita din ,,benzi,, de cativa kilometri lungime si de 10 pana la 250 de metri latime.


 Va anunt ca in perioada 29 – 31 august, la Tulcea, are loc RowmaniaFest – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle .De asemenea,va indemn sa aflati cat mai multe lucruri interesante despre ecoturism!Merita!


 Suna bine,nu?



Hugs!

Un comentariu:

Unknown spunea...

Foarte frumos!
Ps: o sa-ti las pe fb o completare despre Sulina:*