Tulcea este poarta de intrare spre Delta Dunarii. Orașul, fondat cu multe secole în urmă de coloniștii greci, merită câteva ore din timpul tău. O vizită la Muzeul Deltei Dunării te va pregăti pentru aventura din sălbăticie. Acvariul muzeului este unul dintre cele mai mari din Europa, cu 27 de bazine în care înoată peste 50 de specii de pești, printre care
rechini, pești clovni și stele de mare. Iar un mic dejun pe faleza din Tulcea îți va da energie și te va obișnui cu măreția peisajului.
rechini, pești clovni și stele de mare. Iar un mic dejun pe faleza din Tulcea îți va da energie și te va obișnui cu măreția peisajului.
Din Tulcea pleacă regulat vapoare spre Deltă. Cea mai populară opțiune, aleasă de mulți dintre localnici, este nava Navrom, care ajunge în Sulina în patru ore. Pentru turiști, există și curse ceva mai scumpe, dar mai rapide și mai puțin aglomerate.
De la Sulina spre cotloanele Deltei Dunării
În portul Sulina acostează multe nave internaționale, însă orașul în sine este mic. Vei avea impresia că pășești într-o altă eră. După o plimbare prin Sulina, poți merge pe jos sau poți lua un microbuz spre plajă. Vei fi încântat de nisipul fin și de frumusețea împrejurimilor.
Plaja din Sulina nu este amenajată, dar asta nu face decât să-i sporească farmecul. În timp de faci o baie în apa limpede, poți admira pelicani, pescăruși și rândunele de mare.
Pentru a vedea cu adevărat minunile Deltei Dunării, nu trebuie să ratezi o excursie prin labirintul de canale înguste.
Frumusețea florei și bogăția faunei din Deltă sunt greu de descris. Stuful înalt încadrează canalele, iar pâlcurile de nuferi albi și galbeni oferă priveliști care îți vor tăia răsuflarea. Rațele sălbatice, egretele, cormoranii sau pelicanii își iau zborul la cel mai mic zgomot, iar libelulele colorate înveselesc atmosfera.
Pădurea Letea
Din Sulina poți face un tur de câteva ore la Pădurea Letea, cea mai nordică pădure sub-tropicală din Europa, devenită rezervație naturală în anii ’30. Plantele și animalele sălbatice trăiesc pe fâșii de pământ, numite hașmacuri, formate între dunele de nisip. În Pădurea Letea poți vedea stejarul și frasinul de luncă, plopul alb, stejarul brumăriu și teiul alb. În plus, în zonă este o abundență de plante cățărătoare care dau pădurii un aspect exotic. Pe lângă șoimi și corbi, vei putea admira de aproape faimoșii cai sălbatici de la Letea.
Preparate din pește delicioase
Nu există un loc mai potrivit pentru iubitorii preparatelor din pește decât Delta Dunării. Localnicii din Sulina vor fi bucuroși să-ți ofere o experienta culinara inedita care îți va încânta gusturile. Nu rata borșul de pește, pregătit tradițional cu apă din Dunăre.
Un sejur in Delta Dunarii îți va fermeca toate simțurile. Te vei întoarce la civilizație cu sute de fotografii și cu amintiri de vis. Și, nu în ultimul rând, cu dorința de-a te reîntoarce!
Dragi citiitori va anunt si de faptul că în perioada 29 – 31 august, la Tulcea, are loc RowmaniaFest – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle șiva indemn să aflati cat mai multe despre ecoturismul Romaniei!
Hugs!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu