Totalul afișărilor de pagină

vineri, 16 august 2013

Super prajitura musuroi de cartita!




  Astazi am preparat o delicioasa prajitura,denumita sugestiv:MUSUROI DE CARTITA, pentru ca exact asa arata...este usor de facut si extrem de buna la gust!!!
Avem nevoie de:1 cutie Mix Prajitura de la Dr. Oetker, 50 g margarina/ unt,30 ml lapte rece, 2 oua,250 ml lapte fiert si racit, 200 g iart/smanatana,6 jumatati de piersica si 100 ml compot de piersici.


Pentru blat amestecam praful special din cutie +unt,cele 2 oua si 30 ml pate.Le mixam bine si dam totul la cuptor pentru cc. 30 minute!E nevoie de  cu diametrul de cc. 24 cm.o forma rotunda.Cand il scoatem din cuptor se lasa 20 minute sa se raceasca.Dupa aceea, se pune pe un platou si pe suprafata lui trasam un cerc la o distanta de 1 cm de margine!Se indeparteaza coaja blatului, apoi scobim cc 1 cm adancime cu grija, pentru a forma firimituri mici(ele vor da aspectul prajiturii). Blatul se insiropeaza cu compotul de piersici.

Crema se prepara cu praful special din cutie+ 250 ml lapte+ iaurtul/smanatana si cu fulgii de ciocolata!

Rezultatul final se obtine aplicand piersicile pe blatul scobit, dupa aranjam crema frumos si la final presaram firmiturile din bol.Ele se preseaza pentru a se fixa de crema ;)



Este foarte buna cu o cana de lapte sau langa o ceasca de cafea aromata!!!Voi ati preparat  vreodata asa ceva?Sau ati auzit de aceasta delicata prajitura???




Hugs!



            

2 comentarii:

Spunsieu spunea...

O vad mereu in magazin, credeam ca e mai dificila dar m-ai convins. O incerc si eu.

Carmen Tender spunea...

Ma bucur,e f buna,chiar cred ca o voi mai face si zilele astea..depinde de cum am timp.Spor la prajiturit! ;)