Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 octombrie 2013

Plante norocoase

Se spune ca unele plante atrag norocul acolo unde se afla.
De multe ori auzim expresia "am cules un trifoi cu 4 foi sa-mi poarte noroc" si involuntar, credem in puterea acestor plante.

Iata cateva plante considerate "aducatoare de noroc":

Trifoiul cu 4 foi
O raritate in natura, trifoiul cu 4 frunzulite se pare ca aduce noroc celui ce il culege si il pastreaza.

Rar la noi, Oxalisul este o specie de trifoi inalt si flori micute, dar placute ca aspect. El este un simbol al norocului si al belsugului. 

In natura, oxalisul formeaza un covor interesant, presarat cu flori albe, galbene sau roz, ce se deschid primavara devreme si continua sa infloreasca pana toamna tarziu. Pe inserat sau cand e innorat isi strange frunzele precum aripile unei pasari, iar florile se inchid usor.

Bambusul
Gasim peste tot asa numitul "lucky bamboo", un fir de bambus firav, uneori drept, alteori rasucit.

Bambusul este considerat a fi o planta ce aduce noroc daca tinem seama de principiile feng shui, in traditia chineza existand credinta ca prezenta unui bambus in casa poate spori puterea rugaciunilor.

Vascul
Il punem deasupra usii de la intrare in ajun de Anul Nou sa ne aduca noroc si sa atraga dragostea in sufletul si viata noastra.
Plante "norocoase"



Insa putini stiu ca vascul a fost, mai intai de toate, un simbol religios pagan. Druizii il vedeau ca pe ceva sacru, ce avea atat puteri magice, cat si proprietati de vindecare. Vascul alunga boli, sporea fertilitatea oamenilor, proteja de vrajitorii si aducea noroc. 

De fapt, planta era atat de sacra pentru druizi, incat, daca doi adversari se intalneau din greseala sub un copac in care crestea vasc, isi lasau armele, se salutau si faceau un pact de pace pana a doua zi.

Bujorul.
Venerat in cultura chineza, bujorul este regele florilor, aducand belsug celor care il culeg. Toti bujorii, de toate nuantele, sunt socotiti norocosi, insa in special despre cei rosii se spune ca aduc noroc in dragoste si sanse in casatorie.

Cactusul.
Cactusul este considerat un bun aparator impotriva energiilor negative, datorita spinilor ce protejeaza tulpina. Planta este o bariera energetica aducatoare de noroc. Cactusul este privit in mitologia greaca precum un simbol al norocului si al puterii.


Hugs!

Niciun comentariu: