Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 aprilie 2013

Reteta de negrese de post sau nu?

                                     




     Buna dragilor, astazi am facut o reteta delicioasa de negrese, e si varianta de post, dar eu am facut- o cu lapte, nu cu apa..deci e de dulce. Se face simplu. ci ingrediente nepretentioase si merge perfect langa o ceasca de cafea!!!


Ingrediente:



1cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa(sau LAPTE), 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100g de stafide, 100g nuca maruntita, 1 praf de sare.


Glazura de ciocolata:

 6 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.


           




Preparare:


Blat. Se amesteca toate ingredientele bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava si se coace negresa la cuptor ( incalzit in prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul. Se incearca cu o scobitoare daca prajitura este coapta. Se infige scobitoarea in blat si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Glazura de ciocolata:

 Se pun intr-o craticioara toate ingredientele si se fierb cateva minute pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Glazura se toarna apoi calda si se intinde cu o lingura peste blatul scos din cuptor si racit. Acestea fiind zise va urez: Pofta Buna!!!!!





Hugs!
  

Niciun comentariu: