Pagini

marți, 2 aprilie 2013

Farmecul curăţeniei de acasa !

                               


                             
                                       



     Vine, vine primavarea, trebuie curatenie generala in toata tara,nu? :D.Eu fac in toata casa,nu tara..mi-ar lua prea mult.Mai jos vreau sa va spun cateva din micile mele trucuri pentru o casa impecabilă într- un timp relativ scurt. Multe dintre noi suntem prea ocupate cu jobul sau cu cei mici,iar timpul pentru curăţenie nu e prea indestulator, dar cu ajutorul celor de la Farmec poţi realiza ceva frumos pentru familia ta, unde mai pui ca ai casa făcută luna!

    Bun, sa revin la sfaturile mele in privinta ordinii şi curăţeniei exemplare din casa, pentru că uneori sunt sunt momente in care curatenia reprezinta o adevarata provocare. Nu stii de unde sa incepi si cu siguranta nu ai idee cand vei termina. Iata un plan cat se poate de practic pentru a bate orice record in realizarea curateniei.Primul pas este cel al HAINELOR: Eliberarea spatiului este primul lucru pe care trebuie sa il faci. Sorteaza hainele curate de cele murdare, aseaza-le in dulapuri, in cosul cu rufe sau in masina de spalat. Daca preferi sa rezervi o zi pentru reamenajarea dulapului de haine, atunci depoziteaza-le provizoriu intr-un loc ferit. 
De asemenea incearca sa fii rational si sa decizi ce obiecte sunt de prisos in locuinta ta. Poate sunt haine pe care chiar nu le imbraci, reviste citite, ornamente si accesorii nefolositoare etc.Ambalează- le si doseste-le in debara sau in garaj, ofera-le oamenilor nevoiasi sau pur si simplu aruncă-le. Lucrurile vechi si nefolositoare iti vor ingreuna de fiecare data activitatea si vor oferi un aspect dezordonat locuintei tale.
Dupa ce ai golit casa de inutilitati si ai pus totul la locul sau, este momentul sa incepi curatenia propriu-zisa. Al doilea pas este al GEAMURILOR:Ferestrele reprezinta partea cea mai expusa a casei tale. Privita din exterior o fereastra poate spune multe lucruri despre oamenii din spatele ei. spalatul geamurilor anunta intotdeauna o curatenie generala. Produse speciale precum Nufăr verde geamuri care nu lasa urme sau pur si simplu apa cu otet, raclete performante sau hartie de ziar sunt metodele cu care orice gospodina purcede in curatarea ferestrelor. Nu uita de perdele. Nu exista curatenie fara mirosul relaxant de perdele proaspat spalate. Daca materialul iti permite, atunci incearca masina de spalat. Majoritatea iti pun la dispozitie un program special pentru curatarea perdelelor. Daca nu ai aceasta optiune a masinii de spalat, atunci alege un program cu cea mai mica temperatura de spalare (maxim 40oC) si fara stoarcere. Introdu perdelele intr-o panza groasa (lenjerie de pat, fata de perna) penrtu a evita incretirea acestora. Este indicat sa le asterni la geam imediat dupa spalare. Se vor usca in timp foarte scurt.Al treilea pas este al curatării mobilei si a electronicelor
Iata o sectiune vasta si destul de migaloasa. Ai nevoie de cateva ustensile si produse de speciale, pentru a realiza totul ca la carte. Este bine sa ai la indemana aspiratorul pentru a curata zonele de pe mobila cu foarte mult praf, tastatura calculatorului sau canapeaua Desi canapeaua din sufrageria ta este acoperita cu huse si perne, ea acumuleaza foarte mult praf. In combinatie cu particule de transpiratie, par de animale sau umezeala, acesta se infiltreaza in fibra materialului si o deterioreaza, schimbandu-i totodata si culoarea. Afla cum sa cureti cat mai eficient canapeaua, fie aceasta din material textil sau piele.Pasul nr. patru este acela al c
uratarii covoarelor si a podelei:In functie de tehnica adoptata, vei decide si momentul oportun pentru curatarea covoarelor. Nu folosi matura, deoarece aceasta angreneaza particule de praf, germ
eni alergeni si microbi. O cantitate foarte mare de praf va ramane in aer si se va asterne ulterior pe podea, mobila, electrocasnice si haine. De asemenea, matura favorizeaza dezvoltarea larvelor si a gandacilor in locuinta ta.
Aspiratorul reprezinta cea mai rapida si eficienta modalitate de curatare a covorului si a podelei. Citeste mai multe despre curăţarea covorului, tehnici si produse recomandate.
Aspirarea si spalarea podelei reprezinta o ultima etapa a curateniei. Daca trebuie sa cureti parchetul sau podeaua laminata va trebui sa fii foarte atent. Foloseste ceara pentru parchet sau produse speciale de intretinere.
Podeaua laminata se curata cel mai usor insa cu o cantitate foarte mica de apa. Stoarce bine mopul pentru a evita imbibarea cu apa si umflarea podelei. In functie de grosimea acesteia (6mm, 7mm etc) vei sti daca este indicat sa folosesti un mop cu abur fierbinte sau nu. 

      
Dupa ce ai pus la punct si ultimele detalii, este momentul pentru cosmetizarea locuintei. Produsele de curatat pot lasa in urma un miros dificil, suparator. Deschide larg ferestrele camerelor pentru a permite schimbarea aerului si improspatarea atmosferei. Foloseste odorizante speciale, betisoare parfumate sau parfum de camera pentru a incheia cu succes curatenia.  

      In plus,cei de la Farmec au o campanie cu premii foarte atragatoare,nu trebuie decat sa faceti cateva poze in timp ce faceti curatenie cu orice produs Farmec si aveti sanse mari de castig!!!Concursul ofera tuturoro regiunilor tarii sustinere,eu fiind din MUNTENIA, o sustin cu spor!!!! Intrati aici  http://www.facebook.com/notes/farmec/concurs-romania-gospodara-25-martie-8-mai-2013/535430699843028 si succes la premii!!!!





Hugs!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sharing is caring!