Pagini

miercuri, 12 septembrie 2012

Aurul albinelor:mierea..............


Mierea este unul dintre cele mai vechi medicamente. Ea contine aproximativ 40% glucoza, 35% fructoza, 3% zaharoza. Nivelul acestor substante se poate schimba in functie de tipul de miere. Pe langa acestea, in compozitia mierii gasim vitaminele B1, B2, B6, E, K, C, provitamina A - carotenul, acid folic, aluminiu, fier, iod, beriliu, bor, potasiu, calciu, nichel, mangan, litiu, zinc, fosfor etc.
Datorita aceste compozitii mierea ajuta la mentinerea starii functionale a sistemului nervos central, imbunatateste starea tesuturilor, creste permeabilitate vaselor sangvine si stimuleaza circulatia sangvina. Iata cateva moduri in care te poate ajuta mierea de albine:
1. Opreste sangerarea si actioneaza ca un antibioticIn medicina traditionala, mierea este folosita la tratarea celor mai diverse afectiuni. Nu are nici un fel de contraindicatii. Prin aplicarea unei comprese cu miere pe o rana, sangele nu mai curge, ceea ce usureaza spalarea ranii si creeaza conditii mai bune pentru hranirea celulelor. In afara de aceasta, mierea distruge multi microbi (bacilul dizenteriei, streptococii, stafilococii etc.).
2. Leac in bolile respiratoriiIn cazul afectiunilor cailor respiratorii este recomandat sa luati cate o lingurita de miere de 4-6 ori pe zi. 
Impotri tuberculozei se pregateste urmatorul amestec: 100 de grame de miere, 100 de grame de unt, 100 de grame de untura de porc sau de gasca, 15 grame suc de aloe. Toate ingredientele se incalzesc intr-o baie de aburi si se amesteca (nu se fierb). Se ia cate o lingura din acest amestec la un pahar cu lapte caldut, dimineata si seara.3. Combate insomnia
In insomnie se recomanda amestecarea de miere cu otet de mere. Dizolvati intr-un pahar cu apa calda o lingura de miere si o lingura de otet de mere, amestecati si beti seara, inainte de culcare.
4. Va scapa de durerile de capDaca va doare capul, luati o lingura de miere, dupa 30 de minute durerea disparea. In cazul extenuarii organismului se ia cate o lingura de miere zilnic, dimineata, pe stomacul gol.
5. Inlatura spasmele musculareSpasmele musculare pot fi inlaturate daca luati cate doua lingurite de miere dupa fiecare masa, timp de o saptamana. Dupa aceasta perioada, se observa, de obicei, o imbunatatire.6. Leac pentru hipertensiune
Suferinzilor de hipertensiune arteriala li se recomanda sa amestece o lingura de miere, o lingura de suc de sfecla, o lingura de suc de hrean (inainte de a fi dat pe razatoare, hreanul trebuie tinut in apa timp de 36 de ore), sucul de la o lamaie. Se ia cate o lingura din acest amestec, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa. 
In cazurile de stenocardie (crize de durere in zona inimii) se amesteca sucul de la doua lamai, sucul din doua frunze mari de aloe vera si 500 de grame de miere. Se lasa la macerat intr-un vas bine inchis, timp de 7 zile, in frigider. Se ia cate o lingura, de 3 ori pe zi, inainte de masa.
7. Leac pentru ateroscleroza
In ateroscleroza, o capatana de usturoi pisat se amesteca cu sucul de la o lamaie si doua lingurite de miere. Amestecul se administreaza in doua doze - dimineata si seara, cu 30 de minute inainte de masa.
8. Efect benefic si in caz de ulcerIn ulcerul gastric si duodenal, mierea trebuie consumata cu aproximativ doua ore inainte de micul dejun si pranz si la trei ore dupa cina. Mierea (o lingura) trebuie dizovalta intr-un pahar de apa calda, pentru ca doar asa contribuie la subtierea mucozitatii din stomac, scade intensitatea durerii, inlatura arsurile.
9. Leac in bolile de ficatIn afectiunile ficatului se recomanda amestecarea in parti egale de miere si coacaze negre (trecute inainte prin masina de tocat). Din acest amestec se ia cate o lingurita cu 30 de minute inainte de masa.
Cum putem depista mierea falsaMierea difera prin culoare, gust si aroma, in functie de nectarul florilor. Cele mai bune sortimente sunt considerate a fi urmatoarele: de tei, de salcam alb, de zmeura. In mierea de nuc sunt multe albumine, fier, de aceea este de neinlocuit in tratarea anemiei. Mierea de trifoi, unul dintre cele mai apreciate tipuri deschise la culoare, contine levuloza. Mierea de iarba-neagra este unul dintre cele mai bune tipuri inchise la culoare, este foarte vascoasa, se zahariseste foarte incet si este putin acra la gust.
Pe piata exista si miere falsa. In mierea falsa se adauga sirop de zahar, amidon, melasa de sfecla, zaharina. Aceste adaosuri pot fi descoperite foarte usor: mierea se pune la dizolvat in apa. Daca mierea este curata, solutia obtinuta este putin tulbure, fara nici un fel de depuneri. Daca in miere se gaseste amidon, cateva picaturi de tinctura de iod vor colora solutia in albastru. Prezenta cretei poate fi descoperita picurand pe depunerile care apar un acid oarecare sau otet. Daca exista intr-adevar creta, depunerile se transforma in spuma. 

Mierea naturala este asemanatoare unui sirop gros, care scos din celulele fagurelui incepe sa se cristalizeze foarte repede. Cu cat in miere se gaseste mai multa fructoza, cu atat isi pastreaza mai mult consistenta lichida. Trebuie sa tineti cont de faptul ca mierea cristalizata este o miere de calitate. Procesul de cristalizare este o marturie a calitatii deosebite a produsului - continutul scazut de apa in ea.

Incercand sa creasca productia de miere, unii apicultori plaseaza langa stupi vase cu apa indulcita, pe care albinele o asimileaza la fel ca si nectarul. Aceasta miere nu se diferentiaza ca aspect de cea adevarata, dar nu are aceleasi proprietati. Pentru a determina daca mierea este adevarata, aveti nevoie de un creion chimic: in mierea care nu este naturala, creionul lasa o urma violet. P.S:Un blog reusit si cu multe informatii cu si despre miere este:http://mierea-de-albine.blogspot.ro/#.Acolo gasiti si  minunatele produse apicole care ne fac atat de bine!!V-am pupat

2 comentarii:

Sharing is caring!