Totalul afișărilor de pagină

joi, 23 octombrie 2014

Reteta -Taiteti chinezesti cu ficatei de pasare





  Astazi m-am decis sa pregatesc o mancare usoara,gustoasa si rapid de preparat.De ce e nevoie?De un pachet noodles-taitei chinezesti ca in poza,500 grame de ficatei,1 ardei rosu,1 ceapa rosie,1 morcov mediu,condimente-oregano si tarhon,ulei de masline,sare si 1 catel de usturoi.
Cum se prepara?Simpu:pregatim legumele,le spalam bine si le tocam cum vrem,eu le-am tocat julien,mai mare.Le punem deoparte.Intr-o tigaie punem ulei de masline pentru ficatei,ii facem mai mult aburiti,cu ajutorul unui capac pe cratita.Dupa 2-3 minute adaugam si legumele feliate si lasam totul la foc mic.In paralel fierbem si taiteii in apa cu sare si un pic de ulei.Fierberea dureaza 4 minute,cat scrie pe ambalaj.Se lasa la scurs.Bun,dupa circa 15 minute sunt gata ficateii si legumele,peste tot punem taiteii in tigaie.Condimentam cu sare si ce mai dorim.Eu am pus oregano si tarhon.Este un fel de mancare sanatos si foarte gustos!



Poftta buna! P.S-mai jos sunt pasii retetei prezentati in poze.















sâmbătă, 18 octombrie 2014

Magie in Transilvania















   Multi oameni din Occident nu stiu inca sigur daca Transilvania exista sau nu in realitate,iar unele peisaje,atat rurale cat si urbane,pot parea aproape ireale.Aceasta regiune superba starneste interesul multor turisti.
  Pentru multi straini,cea mai mare surpriza a Transilvaniei este faptul ca ea chiar exista.Faimoasa peste tot in lume(in afara de Romania) ca teren de joaca al vampirilor,varcolacilor si fantomelor,le-ar putea aparea fanilor culturii populare la fel de reala ca Ruritania.De fapt,Transilvania este cea mai vizitata dintre toate cele trei principate ale Romaniei.Istoria ei se pierde in negura timpurilor,fiind controversata si obscura ,caci atat romanii,cat si maghiarii pretind ca ei s-au stabilit prima data aici.Oricum,dintre toate comunitatile Transilvaniei,sasii au lasat aici cea mai vizibila amprenta.Pentru multi turisti,o vizita in tara noastra nu este completa fara strabaterea oraselor Brasov,Sibiu si Sighisoara ,unde arhitectura este saseasca.Considerat de unii ca o noua Praga,Brasovul este cel mai prietenos oras fata de turisti.La sud,in munti, cele doua castele-PELESUL, parca desprins din basme,langa  statiunea Sinaia,si pitorescul BRAN-sunt nelipsite de pe itinerariile turtsice.Daca unii au fost surprinsi de declararea Sibiului drept Capitala Culturala Europeana in anul 2007,ei se vor convinge ca titlul a fost acordat pe merit daca vor vizita orasul.Sighisoara,in schimb, inimaginabil de romantica, este ca si cand cineva ar servi Evul Mediu direct pe tava.Bisericile fortificate ale sasilor nu lipsesc din niciun sat din zona.Aceste locuri ale sasilor au fost descrise mai pe larg in multe carti si romane istorice.Din mai multe motive,tinuturile secuilor sunt un creuzet al culturii maghiare,in timp ce mai la vest,celalalt mare oras al Transilvaniei,Cluj-Napoca,este un alt punct de atractie.La sud se afla impresionantul CASTEL al Huniazilor,Sarmisegetusa Ulpia Traiana si Alba Iulia,simbolul unirii romanilor.Toate se regasesc unite ca o piatra de nestavalit,martora la destule evenimente ale vremii.Daca toate aceste simboluri national devin prea apasatoare,puteti o plimbare.Muntii Bucegi,Piatra Craiului,Fagaras,Retezat si Apuseni sunt locuri pitoresti si ofera unora dintre cele mai frumoase drumetii.




Hugs!


Manichiura Miss Sporty Quick Dry-Clubbing Levantica





     In acest weekend am ales pentru manichiura  o culoare vie,vibranta si foarte interesanta care sa ma ajute sa trec mai usor peste aceste zile posomorate si cenusii de toamna.M-am oprit la Miss Sport-Quick Dry-Clubbing.Nuanta este foarte frumoasa,seamana cu levantica,Sticluta are 7 ml,pensula este mare,lata si se aplica frumos.Un mis ar fi faptul ca nu este concentrata,este musai sa aplicam macar doua straturi de lac de unghii.Aseara mi-am facut manichiura cu ea si inca nu da semne de ciobeala..Sunt curioasa sa vad cum se comporta,mai ales ca promite cateva zile de rezistenta!Am aplicat si un strat de top coat 3 D de la Farmec si in poze se vede ce a iesit.Enjoy!
















Hugs!

Melomani,atentie!










        Pentru toti melomanii am o veste execelenta: intre 23 şi 25 octombrie se va desfăşura Cluj International Jazz Festival, un eveniment care aduce pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca nume sonore din jazz şi anume: Eli Degibri Quartet – Israel, Chico Freeman Quartet – SUA, James Blood Ulmer with Pierre Dørge & New Jungle Orchestra – SUA / Danemarca.
    
Diesel Events prezintă CLUJ INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL, cel mai important eveniment jazz-istic clujean al anului. Reprezentanți de marcă ai jazz-ului mondial vor urca pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, în cadrul primei ediţii a festivalului.

CLUJ INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL
23-25 octombrie 2014
Casei de cultură a studenţilor Cluj-Napoca

PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI

23.10.2014 | ora 19:00
Eli Degibri Quartet – Israel

24.10.2014 | ora 19:00
Chico Freeman Quartet – USA

25.10.2014 | ora 19:00
James Blood Ulmer with Pierre Dørge & New Jungle Orchestra - USA / Denmark

DESPRE BILETE
Preţurile biletelor vor fi pe categorii, în funcţie de loc. Va exista posibilitatea de a cumpăra, la un preţ avantajos, abonament pentru cele 3 zile de concert.

cat I - 40 lei/zi; 98 lei/3 zile
cat II - 48 lei/zi; 118 lei/3 zile
cat III - 58 lei/zi; 149 lei/3 zile
cat IV - 68 lei/zi; 169 lei/3 zile
cat V - 79 lei/zi; 199 lei/3 zile
cat VI - 89 lei/zi; 227 lei/3 zile
cat VII - 98 lei/zi; 248 lei/3 zile





 Acestea fiind spuse ,va astept la festivalul de jazz!






Hugs!



Parchetul-lux si eleganta pentru casa ta












       De ceva vreme visez la o casa numai a mea,frumoasa,eleganta si pusa la punct.Imi imaginez ceva in genul unei cabane rustice de la munte,plina de lemn,ornamente vanatoresti si geamuri luminoase.Pentru casa perfecta este nevoie de multa munca,dar in in ultimul rand si de o suma considerabila de bani.Mi-o imaginez  micuta,dar foarte chic,cu acea nota rustica care sa o diferentieze de restul.Pentru ca tabloul sa fie intreg,un parchet rezistent si cu note calde ar fi ideal.Acest tip de parchet de nuc este ideal pentru casa mea de vis,deosebit de rezistent si cu variatii de culori naturale si poate contine mici noduri ce accentueaza frumusetea lemnului. Modelul Garden este o incantare prin variatiile de culoari asemenea granelor mangaiate de soare. Suprafata lemnului este finisata cu lac satinat. Fiecare lamela are bizot pe toate cele 4 laturi.Merita un vis ca al meu o asa frumusete,o investitie pe viata care imi face casuta sa arate ca un palat din basme!Intrati si voi si va veti convinge singuri de multitudinea de produse de pe site!









   Parchetpeviata.ro  a ramas fidel viziunii de la inceput de a folosi numai produse ecologice si de calitate, din lemn 100%..








Hugs!

Curajul este ceea ce-ti trebuie

    







    
 Ma gandeam aseara la ce lucru nebunesc am facut ultimul timp....si ma gandeam....Nu mi-a venit nimic in minte recent,dar mi-am amintit cu placere si un pic de emotie de prima mea plimbare cu telescaunul.Poate parea un pic copilaresc evenimentul,dar de cand ma stiu am o groaza de inaltime.Nici macar in casa nu puteam sa ma urc pe un scaun mai sus pentru a curata sifonierul ca-mi venea rau si-mi trepida inima intr-un ritm nebunesc!Insa,intr-o vara am plecat impreuna cu familia intr-o minivacanta la Sibiu,in zona Paltinisului.Cunoscatorii stiu ce vorbesc,este o zona superba...inconjurata de munti si paduri luxuriante,o adevarata parte de rai!In statiune exista un telescaun care de la distanta mi se parea monstruos la inaltimea aceea....brrrr.Dupa cateva zile frumoase petrecute alaturi de cei dragi  a venit si ziua ,,fatidica,, in care am pasit prima data in telescaun.Mi-am facut curaj cu mare greutate si la insistentele tatalui meu,care fie vorba intre noi,mi-a promis un cadou destul de costisitor,am urcat in telescaun.Nu pot descrie in cuvintele ce emotii si trairi am avut in acele momente..de teama,mandrie si admiratie!Nu credeam ca voi fi in stare de asa ceva,dar cu un pic de ambitie orice se poate!Daca vrei cu adevarat,POTI!De atunci nu ratez nici macar o ocazie de plimbat cu telegondola,telescaunul sau telecabina.Am realizat cate peisaje superbe am pierdut din pricina acelei temeri de inaltime...dar acum totul s-a schimbat.

    




Pe 23 octombrie 2014, la Stejarii Country Club, se organizează conferinţa inovativă de leadership #BusinessOdyssey din seria Enlightening 3.0 , eveniment din portofoliul Conference Arena . Invitat este Felix Baumgartner, singurul om care a sărit de la 39 de kilometri înălţime şi a atins viteza sunetului în cădere.





Hugs!

miercuri, 15 octombrie 2014

Uita de masina,alege mersul cu bicicleta!

 Do The Right Mix-clipul oficial al campaniei


   Comisia Europeana a început o campanie prin care vrea să comunice faptul că cel mai bun mod de a te deplasa prin oraş este printr-un mix de mijloace de transport. Spre exemplu, la orele de vârf, maşina nu e cea mai bună alegere. Sau bicicleta, deşi este rapidă şi contribuie la sănătatea ta, când plouă sau e foarte frig nu poate fi folosită.
   E simplu,trebuie sa stii ca sportul cu bicicleta este indicat si persoanelor care au probleme cu articulatiile, au artrita sau alte afectiuni ale sistemului osos si ajuta la o buna functionare a sistemului cardiovascular, respirator si digestiv.
 Si totusi daca nu te poti debarasa de confortul masinii, iata cateva motive care te vor convinge ca mersul cu bicicleta este necesar. Gandeste-te putin la sanatatea ta si apoi la binele pe care il faci naturii!


10 motive pentru a alege mersul cu bicicleta

1. In primul rand, e bine de stiut ca mersul cu bicicleta ajuta la mentinerea starii generale de sanatate, astfel vei economisi banii pe tratamente pentru ca vacantele tale sa fie de neuitat;
2. Iti imbunatateste conditia fizica;
3. Poti merge cu bicicleta in diferite zone (parcuri, la tara, pe malul lacului) care te vor ajuta sa le eliberezi de stresul cotidian;
4. Este un exercitiu cu rol terapeutic pentru trup si minte, este ceva distractiv care sigur te va relaxa;
5. Ciclismul este o metoda terapeutica pentru sistemul cardiovascular (scade nivelul colesterolului din sange, iar tensiunea arteriala este mentinuta in paramentrii normali),respirator, digestiv si osos. De asemenea, mersul pe bicicleta reduce riscul cancerului de colon;
6. Tonifica musculatura, dar si sanatatea pielii va avea de castigat, deoarece orice exercitiu fizic contribuie la detoxifierea organismului;
7. Te mentine in forma si la o greutate corporala normala;
8. Reprezinta activitatea de baza in cazul persoanele obeze, contribuind la scaderea in greutate si la imbunatatirea calitatii vietii;
9. Iti permite sa observi mai multe detalii si nuante din mediul inconjurator, dezvoltandu-ti imaginatia si creativitatea; 
10. Poate fi un mijloc de transport placut, iar in trafic va fi o masina in minus, ceea ce inseamna o poluare redusa a aerului si apei.


Te-am convins? Merita sa folosesti zilnic o bicicleta?

Pentru persoanele care sunt convinse si adora sa practice acest sport, o ocazie buna pentru a se bucura de beneficiile mersului pe bicicleta este sa intri si pe  aplicatia  aceasta care este super tare!Intra si te vei convinge!







Sharing is caring,hugs!!!

Va astept cu drag la Cluj!






           Cluj-Napoca este un oras in care cu siguranta nu te plictisesti,ai ce face din zori si pana noaptea,fie ca esti un impatimit de cultura,fie ca iti place sa te distrezi su,de ce nu,sa le faci pe amandoua!
          La Gradina Botanica te simti ca la Roma-Turistii care vin in acest oras pot vizita TURNUL CROITORILOR,Muzeul National al Transilvaniei, Muzeul ,,Emil Racovita ,,, Muzeul si Parcul Etnografic ,,Romulus Vuia,,, Teatrul si Opera Nationala, Filarmonica, precum si spectaculoasa Gradina Botanica ,,Alexandru Borza,, .Are peste 100 de ani si este una dintre cele mai frumoase gradini de acest gen din Europa intreaga.Cea mai mare sera,cea a palmierilor,cuprinde 80 de specii.In sera plantelor australiene si in cea acvatica putem adauga lotusul de Amazon.Gradina Romana este infrumusetata de statuia zeitei Ceres,in jurul careia  se gasesc piese arheologice si plante cae decorau odinioara gradinile romanilor.
                Mistere la Catedrala- Catedrala Ortodoxa din Cluj este si ea una cu vechime:a fost ridicata in perioada ailor 1920-1930,imediat dupa unirea Transilvaniei cu Romania.Ea poarta hramul ,,Adormirea Maicii Domnului ,, , iar in 1973 lacasul de cult a devenit catedrala arhiepiscopala.Exista o legenda care spune ca aceasta catedrala ar fi legata printr-un tunel subteran de zona Cetatii Fetei, din Floresti.
            ,,De vorba cu Blaga,, la Teatrul National-Teatrul National ,,Lucian Blaga,, si-a deschis portile odata cu prima reprezentatie in limba romana,la 14 mai 1919.De-a lungul timpului,Teatrul National s-a impus ca unul dintre principalii promotori ai culturii romane din Transilvania.Intreaga opera dramatica a lui Lucian Blaga a fost jucata aici in premiera. Opera Nationala Romana si-a deschis portile in 1919, odata cu Teatrul National si cu Conservatorul de Muzica, inaugurarea facandu-se  cu o opera de Verdi.
           Parcul central,oaza de relaxare-Dupa o plimbare atat de lunga,va recomand un ragaz in Parcul Central, cu o vechime de peste 180 de ani . In 1927, o asociatie mai putin obisnuita,numita  ,,Asociatia de Binefacere a Femeilor,,, a inchiriat terenul cu scopul de a infiinta un loc de recreatie.Si asa si este: alei strajuite de castani,locuri de joaca ,teatru de vara, restaurant, lacul cu barci. O oaza de liniste si relaxare pentru clujeni!Nu degeaba a fost ales sa fie un coltisor pentru oficierea casatoriilor!As avea mai multe sa va spun,dar va astept la Cluj pentru a descoperi impreuna de ce in perioada medievala era numit Orasul-Comoara!












Gradina Botanica                    

Teatrul National ,,Lucian Blaga,,

                                               

                                             

Catedrala                                






Pupici!                                                                                                                      

marți, 14 octombrie 2014

Concurs de toamna




  
  


 In seara aceasta superba de septembrie m-am decis sa organizez un mic concurs format din 3 premii: 1 o cupa menstruala noua Soft Cup(gasiti AICI un mic review despre ea) ,1 set de Mostre Vichy Activ Lift si 1 Geanta , este extrem de frumoasa,moderna si practica,cumparata din Deichman. ! 



Conditii de participare:

1 .Inscriere la GFC din dreapta paginii.
2.Share public pe Facebook
3.Un mic comentariu cu filmul vostru favorit,si de ce va place
4. Sa-mi lasati comentariu cu share-ul public,adresa  voastra de e-mail  si numele cu care v-ati inscris pe GFC!

Mai mentionez faptul ca acest concurs tine  pana pe 18 noiembrie sper sa va inscrieti in numar mare pentru ca premiul este util si modern!Castigatorul se va alege prin Random.org.Premiul este cumparat de mine,nu este oferit de vreun sponsor.Voi trimite coletul in 2-3 zile prin Posta Romana,in prealabil voi trimite e -mail castigatorului.Succes!
















Hugs!



sâmbătă, 11 octombrie 2014

Sa ne pregatim de Halloween cu Kaufland!




  

   In seara de Halloween, oamenii sunt prinsi in vraja sarbatorii. La fiecare usa sta de paza cate un dovleac luminat, oamenii se mascheaza pentru a se ascunde de spiritele care bantuie in cautare de corpuri bune de posedat, copiii merg din casa in casa pentru a cere pomana pentru sufletele celor plecati, se spun povesti, se dau petreceri. Ochi verzi si sclipitori te urmaresc din umbra neagra a blanitei, in timp ce vrajitoare plutesc prin linistea vazduhului, soptind incantatii si aruncand farmece sau blesteme asupra lumii.Se spune ca odata, demult, a trait un anume Jack (un fel de Ivan Turbinca), betivan renumit si trisor pe masura. El a reusit sa-l pacaleasca pana si pe Satan, facandu-l sa se urce intr-un copac pe trunchiul caruia a sculptat apoi o cruce. I-a spus ca il lasa sa coboare doar daca Satan ii promite ca nu-l va mai ispiti niciodata. Satan ii promite, anii trec si vine vremea ca Jack sa plece in lumea celor drepti.Numai ca i se interzice accesul in Rai, din cauza vietii pe care o dusese, iar Satan, furios ca fusese candva pacalit, nu-i deschide portile Tartarului. Sufletul lui Jack rataceste prin intunericul dintre cele doua lumi, pana cand lui Satan i se face mila de el si ii da o lumanare ca sa-i lumineze drumul, pe care Jack o pune intr-o gulie.Iata de ce dovlecii sculptati si luminati poarta numele de Felinarul-lui-Jack. Celtii purtau aceste felinare prin noapte sau le lasau sa arda la usa casei in credinta ca forma fioroasa pe care o aveau va alunga spiritele. Obiceiul de a merge si cere prajiturele pentru sufletele mortilor se pare ca nu este de origine celtica, ci a fost imprumutat prin secolul IX de la popoarele europene.Cu cat gazdele erau mai darnice, cu atat colindatorii promiteau sa spuna mai multe rugaciuni pentru sufletele celor plecati. Rugaciunile, chiar si cele spuse de straini, ajutau sufletele sa gaseasca drumul spre Rai. Asadar, cu cat pomana era mai mare, cu atat mortii isi gaseau linistea mai repede.
 Halloweenul se celebreaza in noaptea de 31 octombrie prin diverse moduri, care mai de care mai originale:
  • copii costumati merg din usa in usa dupa bunatati sau pentru a face mici trucuri celor care nu le ofera banuti sau dulciuri (trick or treat), iar in tot acest timp canta si fac rime de genul: “Trick or treat/smell my feet/ Give me something good to eat”;
  • petreceri tematice unde fiecare participant se deghizeaza de nerecunoscut in vrajitoare, vampiri, dovlecei, scheleti, bufnite;
  • focuri in aer liber pentru a alunga spiritele rele;
  • sculpturi sau simple taieturi in dovlecei care prind viata o data cu luminitele asezate in interiorul lor;
  • vizionarea filmelor horror, neaparat in grup, pentru ca sentimentul de frica sa fie diminuat.
 Si in tara noastra am observat ca a inceput sa ia din ce in ce amploare,se organizeaza petreceri,adunari cu tema principala Halloween-ul.Sunt multi care sunt contra,o considera o sarbatoare pagana,dar eu spun ca este ceva mai mult pentru amuzament,o ocazie sa petreci alaturi de cei dragi intr-un stil ,,mai altfel,,Imi place si abia astept sa vina data de 31 octombrie!La Kaufland am gasit o multime de ornamente,costume si masti pentru aceasta sarbatoare creepy.Mai jos am pus cateva poze de la standul amenajat special pentru sarbatoarea inspaimantatoare a Halloweenului...buhuuuu!!!!!M-am pozat si eu cu o masca infricosatoare de monstru,zilele acestea ma voi decide ce personaj sa aleg anul acesta:Cruella sau Alba ca Zapada?Mmmm...greu de ales!



Happy Haloween!





vineri, 10 octombrie 2014

Reteta vegana clatite delicioase cu ricotta-sos de rosii si salata de zuchinni





       


      Se spune ca mancarea ,,adevarata,, costa mai mult decat cea semipreparata,dar nu e asa deloc:costul mediu al unei mese normale este de aproximativ 20 de lei-folosind ingrediente de calitate-ceea cea inseamna mult mai putin decat mancarea semipreparata,ceva la pachet sau o portie de fast food.
   Prin urmare,m-am apucat mai sarguincios de gatit,si chiar de gatit in stilul sanatos,fara multa carne,grasime sau sare.Astazi va prezint o reteta simpla,dar deosebit de gustoasa,fara carne,deci poate fi gatita mai ales de cei care vor o mancare satioasa si sanatoasa.Despre ce este vorba?Reteta se numeste sugestiv:Clatite cu ricotta,sos de rosii si salata de zuchinni(dovlecei pe romaneste).Se prepara rapid,nu are multe calorii si este foarte buna.

Pentru 4 portii avem nevoie de: 

Sos- 25 grame hribi deshidratati,1 ardei iute rosu,2 catei de usturoi,700 grame pasta de tomate,8 masline negre cu samburi si 1/2 legatura de busuioc.

Clatite:1 ou de gaina mare,400 grame branza ricotta,nucsoara rasa,1 lamaie,40 grame parmezan,1 lingura rasa cu faina,ulei de masline,otet

Salata:400 grame dovlecei verzi mici si tari,1 lingura ulei de masline,1 ardei rosu,1/2 legatura menta,1 lamaie

Preparare:1.Se pun hribii intr-o hrana si se acopera cu apa clocotita.Se sparge oul intr-un castron ,se adauga branza ricotta,se rade deasupra un pic de nucsoara,coaja de la lamaie si parmezanul,se incorporeaza faina,apoi se bat impreuna.Se toarna in tigaie o lingura ulei de masline,apoi se formeaza din compozitie 8 clatite groase si se aseaza in tigaie,intorcandu-se cand devin aurii.2.Se pune o lingura ulei de masline in oala impreuna cu ardeiul iute,maruntit bine si usturoiul nedescojit,batut bine in presa de usturoi.Se toaca fin hribii si se pune si jumatate din apa in care au stat,plus pasta de rosii,se potriveste de sare/.piper si se aduce la fierbere.Se zdrobesc si se incorporeaza maslinele,dupa ce le sunt scosi samburii.Se opresc cateva frunze de busuioc,restul se toaca si se pun in sos.3. Cu ajutorul blenderului se rade dovleacul sau chiar si cu o razatoare simpla de mana.Dupa aceea se transfera intr-un castron,se adauga zeama de lamaie,ulei de masline si condimente.Se toaca marunt ardeiul iute si partea cu frunze a mentei,apoi se amesteca.Clatitele se aseaza peste sos,se presara peste frunzele de busuioc,se stropesc cu otet si se servesc cu felii de lamaie.


Pofta buna!





Cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni .

miercuri, 8 octombrie 2014

Comoara de langa noi:minunile naturii

 




           





              Astazi,industria farmaceutica fabrica toate medicamentele si propune din ce in ce mai multe produse sintetice care copiaza si imita mai mult sau mai putin fidel ,substantele naturale.Pana acum,timp de foarte multi ani,medicamentele erau compuse si preparate folosind substante provenite de la plante,animale sau minerale cu proprietati minerale.Subestimand potentialul veritabil din infuzia unei plante,ignoram metode pe cat de simple,pe atat de eficiente,de a imbunatati mai multe functii fizice,de a preveni si remedia unele remedia unele probleme curente de sanatate.Mai ales ca efectele terapeutice ale plantelor nu pot fi negate atunci cand sunt folosite cu discernamant si respectand indicatiile.
     De cand ma stiu am avut alergii.Acest veritabil flagel al societatii industraile,probleme cauzate de alegeri nu inceteaza sa creasca.In primul rand  al acuzatiilor sunt:poluarea mediului inconjurator si invadarea chimicalelor in alimentatie.Si infectiile virale sau factorii emotionali pot provoca diverse tipuri de alergii pacatoase,Consecintele,le stiue pe pielea mea, sunt foarte dezagreabile si pot afecta chiar si viata sociala,incomode si nesuferite:mancarimile,roseata,stranutul isistent,astmul sau eruptiile cutanate.Solutia ideala este de a evita factorii alergeni,dar ce facem atunci cand cauza alergiei este practic necunoscuta?In acest spinos domeniu al alergiilor multi oameni aleg desensibilizarea care presupun introcducerea in corp a alergenilor printr-o injectie pentru a stimula corpul sa produca formarea de anticorpi.Insa acest procedeu este destul de anevoios,, fiind nevoie de multa rabdare din partea pacientului.
   Eu am ales calea naturii,adica am ales desensibilizarea cu ajutorul neconditionat al plantelor.Singura conditie a fost ca sa fiu perseverenta si sa nu sar peste o zi de tratament.Prima etapa a tratamentului consta intr-o cura depurativa,apoi se trece la cura cu ceaiuri pe baza de urzica,soc,papadie,frunze de mesteacan sau de trei frati patati.De asemenea,mi-a mai fost recomandat postul...dar sa fie un post nu foarte strict,alaturi de ceaiurile prezentate anterior.De 1 an de zile ma tin de tratamentul cu plante,cum ii spun eu, si alergia a devenit mai blanda,crizele din ce in ce mai mare si organismul se simte mai bine dupa eliminarea toxinelor acumulate de-a lungul timpului.Nu stiu daca aceasta cura este benefica tuturor,dar in cazul meu a functionat.Nu mai spun ca nu am consumat DELOC cafea,alcool,mezeluri,fast food si alte bombe chimicale de genul.
  

  Imi place ideea de medicina naturista sau de orice alta terapie complementara,de aceea va anunt ca mircea hodarnau impreuna cu dr .Ladislau Rosenberg DVD-ul ,,Terapia Rose,, un proiect deosebit de interesant si util. Spor la cautat!





Hugs!




joi, 2 octombrie 2014

Sa fim oameni pentru oameni!




  




  Fundatia HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate, neguvernamentala, infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls. Scopul ei principal este introducerea si dezvoltarea serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.
Fiecare persoana care va participa la SKY RUN va contribui in mod direct la dotarea si functionarea centrului de ingrijiri paliative HOSPICE din Bucuresti pentru ca toate taxele de participare se duc exclusiv in aceasta directie.
Ingrijirea de tip hospice
  • Ingrijirea de tip hospice (numita ingrijire paliativa) este ingrijirea holistica a pacientilor in stare terminala si a familiilor acestora. Este recunoscuta ca ingrijire medicala ce trateaza simptomele suparatoare, in special durerea.
  • Pentru bolnavii incurabili, ingrijirea paliativa inseamna cresterea calitatii vietii.
  • Cu toate ca boala nu mai raspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorata prin alinarea durerii, consiliere psihologica (de care pot beneficia si membrii familiei), servicii de asistenta sociala (pentru obtinerea drepturilor legale si pentru familiile care se confrunta cu greutati materiale) sau consiliere spirituala din partea preotilor, in functie de optiunea si confesiunea religioasa a fiecaruia.
Stiati ca?…
  • Mai mult de 5,000 de oameni mor de cancer in fiecare an in Bucuresti?
  • In tara doar 5% din bolnavii de cancer beneficiaza de ingrijiri paliative?
  • Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Bucurestiul are nevoie de un numar de 230 de paturi dedicate ingrijirii paliative?

Si eu sustin cea de a doua editie SkyRun , organizata in Sky Tower , cea mai inalta cladire din Romania, de Raiffeisen Property International  si smartatletic  in beneficiul Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei  şi va invit,dragii mei, sa va  înscrieti si voi  în competiţie, in acest mod ajutati  dotarea şi funcţionarea spitalului HOSPICE.Sa fim oameni pentru oameni!



Fii fundraiser HOSPICE pe Galantom.ro!