Totalul afișărilor de pagină

marți, 24 decembrie 2013

Un Craciun magic va doresc!!!!!

 CRACIUNUL este cea mai mare sarbatoare din lumea crestina si cea mai importanta din calendarul crestin.Craciunul sarbatoreste nasterea lui Iisus Hristos, este o perioada in care cu totii ar trebui sa fim mai buni si mai intelepti, sa ne ajutam semenii si sa oferim cadouri persoanelor care ne sunt dragi.Oamenii din toata lumea sarbatoresc Craciunul in stiluri diferite. Cele mai populare traditii sunt cele provenite din America si Marea Britanie, care se bazeaza pe oferirea de cadouri si intruchiparea lui Mos Craciun, traditii bazate pe relatarile istorice ale Sfantului Nicolae, un om generos cu burta rotunda si obraji imbujorati.

 Craciunul are si un puternic impact economic, mai ales in tarile in care se practica oferirea de cadouri intre membrii familiei, intre prieteni si indragostiti. In cele mai multe tari crestine, spiritul Craciunului si partea religioasa a acestei sarbatori si-a pierdut din intensitate in favoarea celei materiale, cea a cumpararii si oferirii de cadouri.Desi data exacta a nasterii lui Iisus Hristos nu este stiuta cu exactitate, Craciunul se sarbatoreste anual pe 25 decembrie. Se considera ca la inceputul secolului al 4-lea, in Imperiul Roman, Craciunul a devenit o sarbatoare importanta, iar in cea de-a doua jumatate a secolului, crestinismul a devenit religia oficiala in Imperiul Roman.Mai este unanim acceptat acceptat si faptul ca sarbatoarea nasterii lui Iisus are loc pe 25 decembrie deoarece aceasta data uneste oarecum traditiile pagane cu noile traditii crestine. Se stie ca Romanii il venerau pe Saturn si il sarbatoreau cu o petrecere speciala, numita “Saturnalia”. Aceasta petrecere incepea pe 17 decembrie si se incheia o data cu solstitiul de iarna, sarbatorit atunci pe 25 decembrie. In timpul acestor 7 zile de sarbatoare, romanii primeau si ofereau daruri, traditia pastrandu-se pana in zilele noastre.Un alt Zeu pe care il venerau romanii inainte de a trece la crestinism era "Sol Invictus" sau "Invincibilul Zeu al Soarelui". Acesta apare ca avand originile in Persia si se considera ca s-a nascut in timpul solstitiului de iarna.Avand traditii si credinte atat de vechi si asemanatoare, romanilor le-a fost foarte usor sa treaca la crestinism si sa adopte sarbatorile de care astazi ne bucuram si noi.

Craciunul este o sarbatoare magica,ne face sa fim mai buni,increzatori si mai generosi cu semenii nostri.Mirosul imbietor de cozonac sau de portocala cu scortisoara imi gadila narile si ma fac sa ma gandesc la Mos Craciun,pe care abia il astept asta-seara!Voi ati fost cuminti??Maine voi relata ce mi-a adus...Craciun Fericit!!!!


Hugs!